«Στα κάγκελα» ο Ερντογάν με την έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ – Αναφορά στην Αγιά Σοφιά που την έκανε τζαμί

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ελληνορθόδοξοι και η εμμονή της Τουρκίας να μην επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή Χάλκης

Must Read

Έξαλλος έχει γίνει ο Ταγίπ Ερντογάν με την έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις θρησκευτικές ελευθερίες, που «σκίζει» την Άγκυρα αναφερόμενη τόσο στη μετατροπή της Αγιά Σοφιάς και της Μονής της Χώρας σε τζαμιά, όσο και στις διακρίσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν Αρμένιοι, Ελληνορθόδοξοι και άλλες μειονότητες που ζουν στην Τουρκία.

Σαφής αναφορά γίνεται για την εμμονή της Τουρκίας να λέει «όχι» στην επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, καθώς και στα προβλήματα που δημιουργούν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Μείζονος δε σημασίας είναι το γεγονός ότι η έκθεση βάζει στη θέση της την Άγκυρα και τον Ερντογάν και για την μη αναγνώριση της οικουμενικότητας του Πατριάρχη.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ μάλιστα έχει συμπεριλάβει στην έκθεση και όλα τα μηνύματα προς την Άγκυρα και τις κινήσεις που έκανε η Ουάσινγκτον για να εμποδίσει την μετατροπή της Αγιά Σοφιάς σε τζαμί, που φυσικά δεν βρήκαν καμία ανταπόκριση.

Αναμένεται τις επόμενες ώρες να κάνει δριμεία επίθεση στις ΗΠΑ ο σουλτάνος, αλλά και όλα τα τουρκικά Μέσα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This