Στόματα «ερμητικά κλειστά» για το τηλεφώνημα Μπάιντεν-Αμπάς

«Αυτή η επικοινωνία ήταν σημαντική», ήταν το μόνο που έγινε γνωστό

Must Read

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς δέχτηκε σήμερα το πρώτο του τηλεφώνημα από τον Τζο Μπάιντεν (μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Αμερικανού προέδρου τον Ιανουάριο) και αυτό μεσούσης της κρίσης μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες του στη Ραμάλα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Ο εκπρόσωπος της παλαιστινιακής προεδρίας Ναμπίλ Αμπού Ρουντέινα δήλωσε ότι «αυτή η επικοινωνία ήταν σημαντική» χωρίς ωστόσο να αναφέρει επί του παρόντος το ακριβές περιεχόμενο αυτής της συνομιλίας.

Λίγο αργότερα, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Μπάιντεν ενημέρωσε τον Παλαιστίνιο πρόεδρο «για τη διπλωματική δέσμευση της Ουάσινγκτον στη συνεχιζόμενη σύγκρουση» και παράλληλα τόνισε ότι το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς πρέπει να σταματήσει να εκτοξεύει ρουκέτες στο Ισραήλ.

Μπάιντεν και Αμπάς εξέφρασαν ανησυχία για τους θανάτους αθώων πολιτών.

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε τη δέσμευσή του στη λύση των δύο κρατών έπειτα από διαπραγμάτευση. «Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να επιτευχθεί μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στη ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση«, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο Μπάιντεν έστειλε απεσταλμένο των ΗΠΑ στην περιοχή την Παρασκευή για να βοηθήσει στις προσπάθειες για κατευνασμό της έντασης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This