Τετάρτη 16/6/2021

Αλληλέγγυα με το Ισραήλ η Μέρκελ, δέχθηκε τις ευχαριστίες του Νετανιάχου

Η Γερμανίδα Καγκελάριος επιβεβαίωσε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο

Την αλληλεγγύη της στο Ισραήλ εξέφρασε η Άγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε νωρίτερα με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, η Μέρκελ «καταδίκασε ρητά για μία ακόμη φορά τις συνεχιζόμενες πυραυλικές επιθέσεις από την Γάζα εναντίον του Ισραήλ και διαβεβαίωσε τον Πρωθυπουργό για την αλληλεγγύη της Γερμανίας». Επιβεβαίωσε, ακόμη, το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα ενάντια στις επιθέσεις.

Με το βλέμμα στο γεγονός ότι έχουν ήδη σκοτωθεί πολλοί άμαχοι και από τις δύο πλευρές, η Καγκελάριος εξέφρασε την ευχή για τερματισμό των εχθροπραξιών το συντομότερο δυνατό, ενώ υπογράμμισε ότι η γερμανική κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να λαμβάνει αποφασιστικά μέτρα κατά των διαδηλώσεων, οι οποίες διαδίδουν το μίσος και τον αντισημιτισμό στην Γερμανία.

Ο Νετανιάχου ευχαριστεί τη Μέρκελ για την υποστήριξή της στο Ισραήλ και στην καταπολέμηση του αντισημιτισμού

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός στη συνομιλία του με τη Γερμανίδα καγκελάριο, την ευχαρίστησε για τις ενέργειες της κυβέρνησής της κατά των αντισημιτικών στοιχείων στη Γερμανία.

Ο Νετανιάχου τόνισε στη Μέρκελ ότι «η Χαμάς διαπράττει διπλό έγκλημα πολέμου, εκτοξεύοντας πυραύλους σε άμαχο πληθυσμό και χρησιμοποιώντας πολίτες στη Γάζα ως ανθρώπινες ασπίδες».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ