Δημοσιογράφος ρώτησε Τούρκους Υπουργούς για τις σχέσεις κράτους-μαφίας και απολύθηκε σε χρόνο dt

Το πρακτορείο Anadolu ανακοίνωσε ταχέως την απόλυσή του και το αίτημά του για εισαγγελική έρευνα εναντίον του!

Must Read

Ένας δημοσιογράφος του τουρκικού κρατικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu απολύθηκε την Παρασκευή μετά από ερώτηση που έθεσε σε δύο Υπουργούς της κυβέρνησης σχετικά με κατηγορίες ενός αρχιμαφιόζου εναντίον του υπουργού Εσωτερικών, Σουλειμάν Σοϊλού.

Επί τρεις εβδομάδες, η Τουρκία ζει στον ρυθμό των βίντεο που αναρτά στο YouTube ο Σεντάτ Πεκέρ, φιγούρα του υποκόσμου, που ζει εξόριστος στο εξωτερικό. Στα βίντεο ο Πεκέρ κατηγορεί μέλη της κυβέρνησης και του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης AKP για ποικίλα εγκλήματα και για διαφθορά.

Σε ένα από αυτά τα βίντεο, Πεκέρ ισχυρίζεται ότι ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών τον είχε προστατέψει και τον είχε «ενημερώσει» για την έναρξη μιας έρευνας εναντίον του τον περασμένο χρόνο, προκειμένου να του επιτρέψει να εγκαταλείψει την Τουρκία πριν συλληφθεί.

Πιεζόμενος από την αντιπολίτευση να παραιτηθεί, ο Σοϊλού, ένα από τα πιο ισχυρά μέλη της κυβέρνησης του Ταγίπ Ερντογάν, απέρριψε τις κατηγορίες του αρχινονού.

Σε αυτό το πλαίσιο, ένας δημοσιογράφος του κρατικού πρακτορείου Anadolu κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου προκάλεσε αναστάτωση ζητώντας μια αντίδραση για αυτήν την υπόθεση από τους υπουργούς Βιομηχανίας, Μουσταφά Βαράνκ και Γεωργίας, Μπεκίρ Πακντεμιρλί.

Υπό τα έκπληκτα βλέμματα των δύο υπουργών, ο δημοσιογράφος Μουσάμπ Τουράν ρώτησε αν η κυβέρνηση διαθέτει κάποιο σχέδιο να αντιμετωπίσει αυτό το σκάνδαλο και χαρακτήρισε τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών ένα άτομο «το όνομα του οποίου συνδέεται με σοβαρά ηθικά παραπτώματα», εκφράζοντας την «ντροπή» του.

Ρώτησε ακόμα πώς οι υπουργοί μπορούν να αντιμετωπίσουν τα παιδιά τους. «Ντρέπομαι για αυτή τη μασκαράτα όταν κοιτάζω τα μάτια του γιου μου που είναι 3,5 ετών. Δεν έχετε παιδιά;» ρώτησε ο Τούραν.

Ο Βαράνκ απάντησε στον δημοσιογράφο, υπονοώντας ότι δούλευε εναντίον του τουρκικού κράτους: «Εάν παίρνετε στα σοβαρά ορισμένα, λιγότερο από σοβαρά, άτομα που είναι γνωστό ότι εμπλέκονται σε παράνομες πράξεις και όχι τους υπουργούς της Τουρκικής Δημοκρατίας, τότε υπάρχει πρόβλημα».

Τα βίντεο του Πεκέρ και οι ερωτήσεις του δημοσιογράφου του Anadolu «δεν είναι ανεξάρτητες υποθέσεις», έγραψε σε ένα tweet ο Erem Şentürk, παρουσιαστής στο φιλοκυβερνητικό κανάλι 24TV.

Οι φιλοκυβερνητικοί λογαριασμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έπιασαν αμέσως δουλεία και κατηγόρησαν τον Turan για σχέσεις με τον Φετουλάχ Γκιουλέν: «Μια πληροφορία που έχω λάβει: Ο αδερφός του (Turan) έχει συλληφθεί στο πλαίσιο της έρευνας της FETÖ και επί του παρόντος βρίσκεται στη φυλακή», έγραψε χαρακτηριστικά ο φιλοκυβερνητικός δημοσιογράφος Fuat Uğur.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, το πρακτορείο Anadolu ανακοίνωσε ταχέως την απόλυση του δημοσιογράφου του, τονίζοντας ότι παραβίασε τις «δημοσιογραφικές αρχές» κάνοντας «πολιτική προπαγάνδα».

«Προσφύγαμε σε έναν εισαγγελέα για να διεξαχθεί έρευνα προκειμένου να εξακριβωθεί εάν (ο δημοσιογράφος) ανήκει ή όχι σε μια τρομοκρατική οργάνωση», ανέφερε επίσης το τουρκικό πρακτορείο.

Ο πατέρας του Τουράν, Ali Seydi Turan (μέλος του ΑΚΡ), με ανάρτηση που έκανε στο Twitter, τόνισε ότι δεν εγκρίνει την ερώτηση που έθεσε ο γιος του!

«Εκείνοι που επιδιώκουν να υπονομεύσουν την αξιοπρέπεια του κράτους μας θα πληρώσουν το τίμημα», προειδοποίησε στο Twitter ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This