Επίθεση Λαβρόφ στον Οικουμενικό Πατριάρχη: «Είναι εργαλείο εκείνων που θέλουν να πλήξουν την Ορθοδοξία»

Must Read

Την εμπλοκή του ρωσικού κράτους στα εκκλησιαστικά ζητήματα παραδέχθηκε ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος παράλληλα επιτέθηκε κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου, μιλώντας με προσβλητικά λόγια κατά του Πατριάρχη.

Ο πρώτος της ρωσικής διπλωματίας ομολόγησε ότι το ρωσικό κράτος θεωρεί πως έχει το δικαίωμα να επεμβαίνει όχι μόνο στα της Ρωσικής Εκκλησίας αλλά και στα εσωτερικά άλλων Εκκλησιών, τις οποίες θεωρεί «αδερφές» της Ρωσικής Εκκλησίας.

Και καθώς, μεταφράζοντας από την εκκλησιαστική γλώσσα, «αδερφές» θεωρούνται όλες οι Ορθόδοξες Εκκλησίες, ο Λαβρόφ δήλωσε ότι το ρωσικό ΥΠ.ΕΞ. θεωρεί ότι έχει το δικαίωμα να επεμβαίνει σε όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες.

Οι δηλώσεις του Λαβρόφ έγιναν κατά τη διάρκεια του Φόρουμ «Ρωσική Κοινωνία Γνώση», που διεξήχθη στην Αγία Πετρούπολη στις 20 – 22 Μαΐου.

Σε αυτό το Φόρουμ, που απευθύνεται στην νεολαία, εκτός από τους εκπροσώπους του επιστημονικού και τεχνολογικού κόσμου (ανάμεσα στους οποίους και ο γνωστός επιχειρηματίας και μεγιστάνας της τεχνολογικής προόδου Ίλον Μασκ), μίλησαν και οι προωθητές των ρωσικών θέσεων, που έχουν κατηγορηθεί για απρόκλητη προώθηση της ρωσικής προπαγάνδας στον κόσμο, όπως η επικεφαλής του ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου RT, Μαργαρίτα Σιμονιάν.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο orthodoxtimes.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This