Τετάρτη 4/8/2021

Απελευθερώθηκαν 40 ημέρες μετά την απαγωγή τους 14 φοιτητές στην Νιγηρία

Ελεύθεροι αφέθηκαν χθες, 14 φοιτητές του Πανεπιστημίου στην πολιτεία Καντούνα, στη βόρεια Νιγηρία, από τους απαγωγείς τους, 40 ημέρες αφού τους άρπαξαν.

«Δεκατέσσερις φοιτητές του Γκρίνφιλντ απελευθερώθηκαν απόψε. Τους άφησαν κατά μήκος του δρόμου ανάμεσα στην Αμπούτζα και στην Καντούνα», δήλωσε ο Μοχάμεντ Τζαλίγκ, τονίζοντας πως δεν γνωρίζει εάν καταβλήθηκαν λύτρα.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο Συμεών Νουακάτσα, μέλος του πρυτανείου του Γκρίνφιλντ. «Δεκατέσσερις από τους φοιτητές μας αφέθηκαν ελεύθεροι», δήλωσε τηλεφωνικά.

Η απαγωγή

Στις 20 Απριλίου, «κακοποιά στοιχεία» εισέβαλαν στο πανεπιστήμιο Γκρίνφιλντ και απήγαγαν τους φοιτητές, ενώ σκότωσαν εργαζόμενο του εκπαιδευτικού ιδρύματος. Πέντε από τους φοιτητές εκτελέστηκαν από τους απαγωγείς τις ημέρες που ακολούθησαν, με σκοπό να κλιμακωθεί η πίεση στις οικογένειες και στις αρχές, για να καταβάλουν λύτρα.

Η τοπική κυβέρνηση στην Καντούνα, πολιτεία που είναι αντιμέτωπη με μεγάλη ανασφάλεια και πολλαπλασιασμό των απαγωγών, χαρακτήρισε τις εκτελέσεις «διαβολική» και «απόλυτα απάνθρωπη» ενέργεια.

Μάλιστα, η αδυναμία των αρχών να αντιμετωπίσουν τη δράση συμμοριών έχει πυροδοτήσει αντιδράσεις αλλά και διαδηλώσεις.

PPLHIFIZQFJNNJSKT5COM5KHBQ

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ