Σάββατο 24/7/2021

Θύμα του κορωνοϊού λιοντάρι σε ζωολογικό κήπο της Ινδίας!

Δεν τους έφταναν οι απώλειες τόσων ανθρώπων, τώρα αρχίζουν, ως φαίνεται, να πεθαίνουν από κορωνοϊό και ζώα στην Ινδία, όπως αποδεικνύει η απώλεια ενός λιονταριού σε ζωολογικό κήπο.

«Ένα 9χρονο λιοντάρι πέθανε από την ασθένεια του κορωνοϊού το βράδυ της 3ης Ιουνίου», αναφέρει ο ζωολογικός κήπος Arignar Anna, στο Vandalur της νότιας Ινδίας, σημειώνοντας πως ως ύποπτα κρούσματα αντιμετωπίζονται επίσης τα εννέα από τα 11 υπόλοιπα λιοντάρια που βρίσκονται σε αιχμαλωσία στη δομή.

Ως συμπτώματα που παρουσίασε το νεκρό ζώο περιγράφονται ρινικές εκκρίσεις, ενώ τα υπόλοιπα παρουσιάζουν ανορεξία και κάποιο είδος βήχα. Το ξέσπασμα της νόσου έγινε αντιληπτό την Πέμπτη, με τα περισσότερα λιοντάρια, πάντως, να είναι ασυμπτωματικά, σύμφωνα με τη διεύθυνση του ζωολογικού κήπου. Ως εκ τούτου, τα «ύποπτα» ζώα έχουν τεθεί σε καραντίνα και λαμβάνουν αντιβιοτικά.

«Δείγματα από τις τίγρεις και από άλλα μεγάλα θηλαστικά έχουν σταλεί για εξετάσεις», προστίθεται στην ανακοίνωση, ενώ οι ζωολογικοί κήποι του Hyderabad και του Jaipur εξέδωσαν επίσης «σήμα κινδύνου», καθώς κι εκεί τα λιοντάρια δείχνουν να είναι θετικά στον φονικό ιό. Σύμφωνα, επίσης, με σχετικά ινδικά δημοσιεύματα έχουν καταγραφεί διάφορα κρούσματα κορωνοϊού σε ζώα, μεταξύ άλλων σε δύο λευκά τιγράκια που πιστεύεται πως πέθαναν από την Covid-19 στο Πακιστάν, ενώ λιοντάρια έχουν επίσης διαγνωστεί θετικά και στην Ισπανία.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ