Κυριακή 1/8/2021

Κίνα: Η Sinovac πήρε άδεια επείγουσας χρήσης του εμβολίου της για παιδιά 3-17 ετών

«Οι ανήλικοι έχουν μικρότερη προτεραιότητα για εμβολιασμό» σημειώνει παρόλα αυτά ο πρόεδρος της εταιρείας

Η Κίνα ενέκρινε την επείγουσα χρήση του εμβολίου της Sinovac Biotech σε παιδιά και εφήβους ηλικίας μεταξύ 3 και 17 ετών, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Γιν Ουεϊντόνγκ.

Η εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού στην Κίνα (είχαν χορηγηθεί 723.5 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων ως τις 3 Ιουνίου) είναι τώρα ανοιχτή μόνον για όσους είναι ηλικίας 18 ετών και άνω.

Ο Γιν σημείωσε ότι οι ανήλικοι έχουν μικρότερη προτεραιότητα για εμβολιασμό κατά της COVID-19 σε σύγκριση με τους ηλικιωμένους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν σοβαρά συμπτώματα αν προσβληθούν από τον κορωνοϊό.

Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα από τις κλινικές δοκιμές Φάσης Ι και ΙΙ έδειξαν ότι το εμβόλιο αυτό μπορεί να προκαλέσει ανοσολογική απόκριση στους μετέχοντες ηλικίας 3-17 ετών, και ότι οι περισσότερες παρενέργειες ήταν ήπιες.

Η υποστηριζόμενη από το κράτος Sinopharm, η οποία έχει αναπτύξει εμβόλιο δύο δόσεων παρόμοιας τεχνολογίας με αυτό της Sinovac, υποβάλλει επίσης δεδομένα για να λάβει έγκριση για χρήση σε νεότερες ηλικιακά ομάδες. Επίσης εμβόλιο της CanSino Biologics, το οποίο υιοθετεί διαφορετική τεχνολογία, εισήλθε στην Φάση ΙΙ δοκιμών για την ηλικιακή ομάδα μεταξύ 6 και 17 ετών.

Η Sinovac έχει επίσης ολοκληρώσει κλινική δοκιμή Φάσης ΙΙ στην οποία οι μετέχοντες έλαβαν μια τρίτη ενισχυτική δόση του εμβολίου της αφού είχαν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους με τις δύο καθορισμένες δόσεις, πρόσθεσε ο Γιν.

Οι μετέχοντες είδαν μια δεκαπλάσια αύξηση στα επίπεδα των αντισωμάτων τους, σε σύγκριση με τα προηγούμενα επίπεδα σε διάστημα μιας εβδομάδας, και μια εικοσαπλάσια αύξηση σε μισό μήνα, διευκρίνισε.

Ο Γιν σημείωσε ωστόσο ότι η Sinovac χρειάζεται ακόμη να ολοκληρώσει μακροπρόθεσμη παρατήρηση της διάρκειας των αντισωμάτων προτού μπορέσει να κάνει μια σύσταση στις αρχές για το πότε θα πρέπει να χορηγείται μια τρίτη δόση του εμβολίου της.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ