Πέμπτη 5/8/2021

Αυτός είναι ο Ζάεφ: «Τουρκία και Σκόπια συνδέονται με τις ίδιες αξίες για την ειρήνη και τη σταθερότητα» (video)

«Στις καρδιές των Τούρκων η Βόρεια Μακεδονία έχει ξεχωριστή θέση ... Έχουμε εξαιρετικές και βαθιές ιστορικές σχέσεις», είπε ο Ερντογάν. Στο Μαξίμου ακούνε;

Με… δόξα και τιμή υποδέχθηκε ο Ταγίπ Ερντογάν τον Ζόραν Ζάεφ στην Άγκυρα, στη μονοήμερη επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Τουρκία ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός. Ο Ζάεφ μάλιστα άνοιξε διάπλατα «τις πόρτες» στους Τούρκους επενδυτές, ενώ η δήλωσή του ότι η χώρα του μοιράζεται τις ίδιες αξίες με την Τουρκία, μάλλον θα πρέπει να… τοιχοκολληθεί στο Μαξίμου.

Μαζί με τον υπουργό Υγείας Βένκο Φιλίπτσε ο Ζάεφ, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα να επισκεφθεί ο Ερντογάν τα Σκόπια, παρακάθισε σε γεύμα εργασίας με τον Τούρκο Πρόεδρο και δήλωσε: «Συγκεντρώνουμε τις προσπάθειές μας για πιο εντατική συνεργασία μεταξύ της Βόρειας Μακεδονίας και της Τουρκίας για να ανοίξουμε περισσότερες πόρτες για Τούρκους επενδυτές και ισχυρότερες εμπορικές σχέσεις».

Το… καμπανάκι για την Ελλάδα ήρθε αμέσως μετά: «Συμφωνήσαμε ότι η Βόρεια Μακεδονία και η Τουρκία, ως σύμμαχοι του ΝΑΤΟ, συνδέονται με τις ίδιες αξίες όσον αφορά την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή, μέσω καλών σχέσεων γειτονίας και περιφερειακής συνεργασίας, καθώς και στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας σύμφωνα με τα εσωτερικά δικαιώματα των δύο χωρών, καθώς και με το διεθνές δίκαιο».

Ο Ερντογάν από την πλευρά του, αφού καλωσόρισε τους Σκοπιανούς, είπε: «Στις καρδιές των πολιτών της Τουρκίας, η Βόρεια Μακεδονία έχει μια ξεχωριστή θέση ως χώρες που έχουν εξαιρετικές και βαθιές ιστορικές σχέσεις. Παρά την πανδημία, οι δύο χώρες είχαν εξαιρετικό εμπόριο το 2020 και θα συνεχίσω να παρακινώ τις τουρκικές εταιρείες να επενδύσουν ακόμη περισσότερο στη Βόρεια Μακεδονία».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ