Σάββατο 19/6/2021

Νέα αμερικανική έκθεση με τη στήριξη του Στέιτ Ντιπάρτμεντ υποστηρίζει το ότι ο κορωνοϊός ξέφυγε από κινεζικό εργαστήριο

Μελέτη από το «Z Division» του εθνικού αμερικανικού εργαστηρίου Lawrence Livermore

Μια έκθεση σχετικά με την προέλευση του Covid-19 από κυβερνητικό εθνικό εργαστήριο των ΗΠΑ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η υπόθεση πως ο ιός διέρρευσε από ένα κινεζικό εργαστήριο στη Γιουχάν είναι εύλογη και αξίζει περαιτέρω έρευνα, σύμφωνα με άτομα που έχουν γνώση του διαβαθμισμένου εγγράφου.

Η μελέτη εκπονήθηκε τον Μάιο του 2020 από το Εθνικό Εργαστήριο Lawrence Livermore στην Καλιφόρνια και σχεδιάστηκε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ όταν διεξήγαγε έρευνα σχετικά με την προέλευση της πανδημίας κατά τους τελευταίους μήνες της διοίκησης του Ντόναλντ Τραμπ.

Προσέλκυσε το νέο ενδιαφέρον του Κογκρέσου τώρα που ο Τζο Μπάιντεν διέταξε τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ να του αναφέρουν εντός εβδομάδων σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο εμφανίστηκε ο ιός. Ο Μπάιντεν είπε ότι η αμερικανικές υπηρεσίες έχουν επικεντρωθεί σε δύο σενάρια: είτε ο κορωνοϊός προήλθε από ανθρώπινη επαφή με μολυσμένο ζώο ή από εργαστηριακό ατύχημα.

Άτομα εξοικειωμένα με τη μελέτη είπαν ότι προετοιμάστηκε από το «Z Division» του Lawrence Livermore, το οποίο είναι το σκέλος των πληροφοριών. Το Lawrence Livermore διαθέτει σημαντική εμπειρία σε βιολογικά θέματα. Η εκτίμησή του βασίστηκε στη γονιδιωματική ανάλυση του ιού SARS-COV-2, που προκαλεί το Covid-19, ανέφεραν.

Ένα άτομο που διάβασε το έγγραφο, το οποίο χρονολογείται στις 27 Μαΐου 2020, δήλωσε ότι περιέχει ισχυρά στοιχεία για περαιτέρω έρευνα σχετικά με την πιθανότητα διαρροής του ιού από το εργαστήριο.

Η μελέτη είχε επίσης σημαντική επιρροή στην έρευνα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την καταγωγή του Covid-19. Αξιωματούχοι έλαβαν τη μελέτη στα τέλη Οκτωβρίου 2020 και ζήτησαν περισσότερες πληροφορίες, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

Η μελέτη ήταν σημαντική επειδή προήλθε από ένα σεβαστό εθνικό εργαστήριο και διέφερε από την κυρίαρχη άποψη την άνοιξη του 2020 ότι ο ιός σχεδόν σίγουρα μεταδόθηκε στον άνθρωπο μέσω μολυσμένου ζώου, δήλωσε πρώην αξιωματούχος που συμμετείχε στην έρευνα του Υπουργείου Εξωτερικών.

Τα ευρήματα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τα οποία ελέγχθηκαν από τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ, δημοσιοποιήθηκαν σε ενημερωτικό δελτίο της 15ης Ιανουαρίου, το οποίο απαριθμούσε μια σειρά από περιστασιακούς λόγους για τους οποίους το ξέσπασμα του Covid-19 μπορεί να προήλθε ως αποτέλεσμα εργαστηριακού ατυχήματος. Περιλαμβάνουν τον ισχυρισμό ότι «η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει λόγους να πιστεύει ότι αρκετοί ερευνητές στο WIV αρρώστησαν το φθινόπωρο του 2019 με συμπτώματα που ήταν συνεπή με το Covid-19 ή μια εποχική γρίπη».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ