Παρασκευή 18/6/2021

CDC: Οι Αμερικανοί μπορούν, πλέον, να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, αρκεί να είναι εμβολιασμένοι

Στη χαλάρωση των ταξιδιωτικών συστάσεων προς τους Αμερικανούς πολίτες, όσον αφορά στα ταξίδια τους στην Ελλάδα και σε 60 ακόμη χώρες, προχώρησαν σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και τα Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (CDC) των ΗΠΑ.  

Ειδικότερα, 61 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, βγαίνουν από το «Επίπεδο 4», που συνέστηνε την αποφυγή του ταξιδιού και, πλέον, κατατάσσονται στο «Επίπεδο 3», με τις αναθεωρημένες οδηγίες των CDC για τα ταξίδια στις χώρες που βρίσκονται σε αυτό το επίπεδο να αναφέρουν πως «οι ταξιδιώτες πρέπει να βεβαιώσουν ότι είναι πλήρως εμβολιασμένοι, προτού ταξιδέψουν σε αυτούς τους προορισμούς. (Ωστόσο) οι μη εμβολιασμένοι ταξιδιώτες πρέπει να αποφεύγουν τα μη απαραίτητα ταξίδια σε αυτούς τους προορισμούς».

Ο αναθεωρημένος χάρτης των CDC

Ανάλογη κίνηση έκανε και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για περίπου 50 χώρες, επίσης ανάμεσά τους και η Ελλάδα, κατατάσσοντάς τες στο «Επίπεδο 3» (σύσταση για επανεξέταση του ταξιδιού λόγω της Covid-19), από το «Επίπεδο 4» (σύσταση για αποφυγή του ταξιδιού λόγω της Covid-19) που ήταν ως τώρα. Αξίζει να σημειωθεί πως στο νέο επίπεδο κατατάσσεται πλέον και η Ιαπωνία, για την οποία στις 24 Μαΐου το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε βγάλει ταξιδιωτική οδηγία με την οποία απέτρεπε τους Αμερικανούς πολίτες να την επισκεφθούν, επικαλούμενο ένα νέο κύμα κρουσμάτων Covid-19 που είχε καταγραφεί στη χώρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ