Παρασκευή 18/6/2021

Ετοιμάζονται να πάρουν πίσω τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας! Έγγραφο μη χρήσης των S400 ζητάει η κυβέρνηση Μπάιντεν!

Η Τουρκία δεν δέχτηκε και τώρα όλα «παίζονται» στη συνάντηση Μπάιντεν - Ερντογάν

Σαν βόμβα έπεσε άρθρο της Hürriyet που θέλει την κυβέρνηση Μπάιντεν να είναι έτοιμη να πάρει πίσω τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας! Σύμφωνα με πληροφορίες της τουρκικής εφημερίδας η αμερικανική κυβέρνηση ζητάει από την Άγκυρα γραπτή διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να ενεργοποιήσει τους S400.

Εάν η Τουρκία δώσει τις διαβεβαιώσεις, τότε η κυβέρνηση Μπάιντεν θα υποβάλει έγγραφο στο Κογκρέσο για τον τερματισμό των κυρώσεων! Στις 14 Δεκεμβρίου 2020, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στην Τουρκική Προεδρία των Αμυντικών Βιομηχανιών (SSB) «επειδή εμπλέκονται εν γνώσει τους σε σημαντικές συναλλαγές με τη Rosoboronexport, την κύρια εταιρεία εξαγωγών όπλων της Ρωσίας, προμηθεύοντας το σύστημα πυραύλων επιφανείας-αέρος S-400».

Όπως ισχυρίζεται η τουρκική εφημερίδα, η Άγκυρα δεν δέχτηκε αρχικά την αμερικανική προσφορά γιατί μια τέτοια απόφαση θα παραβίαζε τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Τώρα η Άγκυρα αναμένει την συνάντηση με τον Αμερικανό Πρόεδρο στις 14 Ιουνίου, στο περιθώριο συνόδου του ΝΑΤΟ, με την τουρκική διπλωματία να τα παίζει όλα για όλα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ