Πέμπτη 17/6/2021

Φιλόδοξη δράση σε… παγκόσμιο επίπεδο θέλουν Μπάιντεν και Μπόρις Τζόνσον

Συζήτησαν και την αποχώρηση από το Αφγανιστάν των δυνάμεων των δυο χωρών

Λίγο πριν τη σύνοδο κορυφής των G7, που διεξάγεται στην Κορνουάλη της νότιας Αγγλίας σήμερα Παρασκευή, ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον συναντήθηκε με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Είναι η πρώτη φορά που συναντιούνται οι δυο άντρες, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Μπάιντεν ως Προέδρου των ΗΠΑ.

Μετά τη συνάντηση στο Tregenna Castle, στο St. Ives, ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ δεν τον πίεσε να διευθετήσει το ζήτημα των σχέσεων του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το θέμα της Βόρειας Ιρλανδίας. Όπως χαρακτηριστικά είπε για τη συνάντηση με την ομάδα του Μπάιντεν, ήταν «φανταστική» και «μια νότα καθαρού αέρα», με τις δύο πλευρές να επιθυμούν να συνεργαστούν σε πολλά επίπεδα.

Ο Τζο Μπάιντεν στις δικές του δηλώσεις ανέφερε ότι έγινε μια πολύ παραγωγική συζήτηση και δεσμεύτηκαν να εργαστούν πάνω σε κοινές προκλήσεις όπως η κυβερνοασφάλεια, η υγεία και το κλίμα. Στόχος των δυο αντρών είναι η ανάληψη φιλόδοξης δράσης σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ συζήτησαν την αποχώρηση από το Αφγανιστάν των δυνάμεων και των δυο χωρών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ