Σάββατο 31/7/2021

Τα Σκόπια παρέλαβαν τα 20.000 εμβόλια της AstraZeneca που τους έστειλε η ελληνική κυβέρνηση και ο Ζάεφ την ευγνωμονεί

Με 20.000 στα Σκόπια και 20.000 στην Αλβανία εξαντλήσαμε τα αποθέματα της AstraZeneca ή ακόμα;

Επί σκοπιανού εδάφους βρίσκονται τα 20.000 εμβόλια AstraZeneca, τα οποία δώρισε στη χώρα η ελληνική κυβέρνηση. Παρουσία του πρέσβη της Ελλάδας στα Σκόπια, Ρούσσου Κούνδουρου, τα εμβόλια παρέλαβε στο αεροδρόμιο ο υπουργός Υγείας, Βένκο Φίλιπτσε, ενώ η τελετή συνέπεσε με την άφιξη του Ζόραν Ζάεφ από τις Βρυξέλλες.

Διαβάστε ακόμα: Η κυβέρνηση δώρισε 20.000 εμβόλια AstraZeneca στην Αλβανία λίγο πριν «παγώσει» την χορήγηση στους πολίτες κάτω των 60 

Ο Ζόραν Ζάεφ χαιρέτισε την ελληνική αποστολή, επικεφαλής της οποίας ήταν ο υπεύθυνος της Γενικής Διεύθυνσης Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Διακόπουλος και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την Ελλάδα για την αποστολή των εμβολίων.

«Η κρίση του κορωνοϊού έδειξε πόσο σημαντικοί είναι οι φίλοι για να κερδίσουμε την πανδημία. Ένα φιλικό χέρι από την κυβέρνηση της Ελλάδας με καλωσόρισε στην επιστροφή μου από τις Βρυξέλλες και τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ. Ο Υπουργός Υγείας, Βένκο Φίλιπτσε παρέλαβε από την αντιπροσωπεία της ελληνικής κυβέρνησης τη δωρεά 20.000 εμβολίων AstraZeneca. Από μένα και εκ μέρους όλων των πολιτών της Βόρειας Μακεδονίας, εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου για αυτήν την πράξη αλληλεγγύης προς την ελληνική κυβέρνηση και προς τον ελληνικό λαό».

Με τη σειρά του ο Βένκο Φίλιπτσε είπε: «Σήμερα παραλάβαμε 20.000 δόσεις εμβολίων AstraZeneca τις οποίες μας δώρισαν οι φίλοι μας της ελληνικής κυβέρνησης. Αυτή η υποστήριξη από την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό έχει μεγάλη σημασία για εμάς, για την οποία εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου. Κατά τη διάρκεια της παράδοσης, μας υποδέχτηκε ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος επέστρεψε από τις Βρυξέλλες εκείνη τη στιγμή».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ