Σάββατο 31/7/2021

Μεγάλα ΜΜΕ του πλανήτη ζήτησαν συγγνώμη για τη δημοσίευση φωτογραφίας του Ερντογάν με τον Μπάιντεν!

Θίχτηκαν οι Τούρκοι επειδή δημοσιεύτηκε φωτογραφία του Ερντογάν με τον Μπάιντεν που μοιάζει σαν να υποκλίνεται ο Τούρκος

«Οι Financial Times προσπάθησαν να δημιουργήσουν μια εσφαλμένη αντίληψη εναντίον του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν δημοσιεύοντας μια μη κολακευτική φωτογραφία με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στην πρώτη σελίδα τους», δήλωσε ο προεδρικός σύμβουλος Ισμαήλ Κεσούρ.

Η φωτογραφία, που δημοσιεύθηκε επίσης στο Reuters, το Associated Press, το AFP, αλλά και σε πολλά άλλα ΜΜΕ, προκάλεσε έντονη συζήτηση στα social media και πάρα πολλές διαμαρτυρίες των Τούρκων υποστηρικτών του Ερντογάν και ανάγκασε τα τρία πρακτορεία ειδήσεων να προχωρήσουν σε διευκρινίσεις και να απολογηθούν!

Στη φωτογραφία φαίνεται ο Τζο Μπάιντεν να στέκεται πάνω από τον καθισμένο Ερντογάν στη  Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Ο  Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος χαιρέτησε γροθιά με γροθιά τον Μπάιντεν καθώς σηκωνόταν από την καρέκλα του, φαίνεται στο στιγμιότυπο σαν να υποκλίνεται στον Μπάιντεν ή να φιλάει το χέρι του.

«Η απόφαση των Financial Times να δημοσιεύσουν την φωτογραφία, αλλά και άλλων ΜΜΕ, έδειξε τη διάσταση του πολιτικού αγώνα του Ερντογάν», είπε ο Κεσούρ. «Είμαστε μαζί σου μέχρι το τέλος Παγκόσμιε Ηγέτη», έγραψε στα social media.

Ο Διευθυντής Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετιν Αλτούν ανήρτησε αργότερα ένα βίντεο που δείχνει το πλήρες στιγμιότυπο μεταξύ Ερντογάν και Μπάιντεν.

Το AFP δημοσίευσε για πρώτη φορά τη φωτογραφία με τη λεζάντα «Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν καλωσορίζει τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια συνόδου ολομέλειας σε σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες στις 14 Ιουνίου 2021». Το Reuters και το Associated Press χρησιμοποίησαν παρόμοια διατύπωση.

Το AFP άλλαξε αργότερα τη λεζάντα του ως «Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χτύπησαν τις γροθιές τους κατά τη διάρκεια συνόδου ολομέλειας του ΝΑΤΟ στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, στις 14 Ιουνίου 2021».

Το Reuters εξέδωσε δήλωση συγγνώμης: «Ζητάμε συγνώμη για τυχόν αναστάτωση. Προσθέτουμε λεπτομερειών για αποσαφήνιση της ενέργειας» και τροποποίησε τη λεζάντα ως εξής: «Ο πρόεδρος της Τουρκίας Tayyip Erdoğan σηκώνεται από την καρέκλα του του για να χαιρετήσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden κατά τη διάρκεια κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, Βέλγιο, 14 Ιουνίου 2021».

Το Associated Press άλλαξε επίσης τη διατύπωσή του, λέγοντας: «Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χαιρετά με γροθιά τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν,  καθώς σηκώνεται να τον χαιρετίσει κατά τη διάρκεια συνόδου ολομέλειας σε σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, Δευτέρα, Ιούνιος 14, 2021».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ