Πέμπτη 29/7/2021

Δεν είναι εναντίον της Ρωσίας, δήλωσε ο Μπάιντεν που θυμήθηκε τα… ανθρώπινα δικαιώματα!

Τι είπε ο Αμερικανός Πρόεδρος στον Πούτιν για την Ουκρανία

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν δήλωσε, μετά τη συνάντησή τους στη Γενεύη, ότι είπε στον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν πως η ατζέντα του «δεν είναι ενάντια στη Ρωσία» αλλά ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μιλούν πάντα ενάντια στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο Μπάιντεν είπε ότι έθιξε την υπόθεση του Ρώσου αντιφρονούντος Αλεξέι Ναβάλνι, καθώς και δύο «λανθασμένα φυλακισμένους» Αμερικανούς που κρατούνται στη Ρωσία.

Διαβάστε ακόμη: «Ρεαλιστική» χαρακτήρισε την σχέση του με τον Μπάιντεν ο Πούτιν

«Η ουσία είναι ότι είπα στον Πρόεδρο Πούτιν ότι πρέπει να έχουμε κάποιους βασικούς κανόνες που όλοι μπορούμε να τηρούμε», δήλωσε ο Μπάιντεν σε δημοσιογράφους μετά την πρώτη του πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση ως πρόεδρος των ΗΠΑ με τον Πούτιν.

«Τα ανθρώπινα δικαιώματα θα είναι πάντα στο τραπέζι, του είπα. Πώς θα μπορούσα να γίνω πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και να μην μιλήσω κατά της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων;», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Είπε επίσης στον Πούτιν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «δεν θα ανεχθούν τις προσπάθειες παραβίασης της δημοκρατικής μας κυριαρχίας ή αποσταθεροποίησης των δημοκρατικών μας εκλογών και θα απαντήσουμε».

Ο Μπάιντεν είπε επίσης ότι ανέφερε την Ουκρανία και είπε στον Πούτιν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα διατηρήσουν «ακλόνητη δέσμευση για την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ