Στρατολογημένα παιδιά σκότωσαν 160 αμάχους στην Μπουρκίνα Φάσο!

Οι ανήλικοι, ηλικίας 12-14 ετών, άνοιξα πυρ εναντίον χωρικών στην Μπουρκίνα Φάσο

Must Read

Ανήλικοι, στρατολογημένα παιδιά, ηλικίας 12-14 ετών, βασάνισαν, βίασαν, σκότωσαν εν ψυχρώ πάνω από 130 ανθρώπους, σύμφωνα με τον επίσημο κυβερνητικό απολογισμό των θυμάτων, 160 σύμφωνα με πηγές από τη βορειοανατολική Μπουρκίνα Φάσο.

Ολα συνέβησαν όταν ένοπλοι έκαναν έφοδο στο χωριό Σολχάν το απόγευμα της 4ης Ιουνίου, άνοιξαν πυρ εναντίον κατοίκων και πυρπόλησαν σπίτια. Επρόκειτο για τη χειρότερη ενέργεια που έχει διαπραχθεί εδώ και χρόνια στην περιοχή που λυμαίνονται τζιχαντιστές, οι οποίοι ορκίζονται πίστη είτε στο Ισλαμικό Κράτος είτε στην Αλ Κάιντα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ουσενί Ταμπουρά δήλωσε ότι στην πλειονότητά τους οι δράστες της επίθεσης ήταν ανήλικοι, την ώρα που η UNICEF σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε με αφορμή το γεγονός τόνιζε πως «καταδικάζουμε σθεναρά τη στρατολόγηση παιδιών και εφήβων από μη κρατικές ένοπλες οργανώσεις. Αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των θεμελιωδών δικαιωμάτων τους».

Οι τζιχαντιστές

Παρά τις επεμβάσεις τόσο ειρηνευτικής αποστολής του ΟΗΕ όσο και στρατευμάτων άλλων χωρών, οι επιθέσεις τζιχαντιστών συνεχίζονται αδιαλείπτως κατά μήκος της ζώνης του Σαχέλ στη Δυτική Αφρική – στην Μπουρκίνα Φάσο, στο Μαλί, στον Νίγηρα και αλλού. Αξιωματούχοι στην περιοχή όπου διαπράχθηκε η επίθεση αυτού του μήνα -οι τζιχαντιστές ελέγχουν μεγάλα τμήματά της- λένε πως έχουν καταγραφεί και άλλες περιπτώσεις που χρησιμοποιήθηκαν παιδιά ως αιχμή του δόρατος για τέτοιες ενέργειες. Αλλά αυτή είναι μακράν η πιο αιματηρή.

Από το 2018 αξίζει να σημειωθεί πως στη φτωχότερη χώρα της Δυτικής Αφρικής οι επιθέσεις εναντίον στρατιωτικών και αμάχων δεν σταματούν να αυξάνονται. Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και πάνω από 1.200.000 άλλοι έχουν εκτοπιστεί, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της UNICEF. Συγχρόνως, πολλοί από τους εκτοπισμένους είναι συγκεντρωμένοι σε αυτοσχέδιους καταυλισμούς, την ώρα που πάνω από 2.200 σχολεία έχουν κλείσει, στερώντας από περίπου 300.000 παιδιά τη μόρφωσή τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This