«Ελευθερία» ζητούν οι Βρετανοί διαδηλώνοντας κατά των lockdown

Χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους του Λονδίνου

Must Read

Χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους του Λονδίνου διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να αναστείλει για τον Ιούλιο την άρση των τελευταίων μέτρων, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων της Covid-19.

Κρατώντας πλακάτ με τη λέξη «ελευθερία» και υπό τους ήχους ταμπούρλων και μουσικής, οι διαδηλωτές έκαναν πορεία στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας, από το Χάιντ Παρκ μέχρι το κοινοβούλιο.

Φωνάζοντας «ντροπή σας!» οι συγκεντρωμένοι εκτόξευσαν μπαλάκια του τένις στα παράθυρα της επίσημης κατοικίας του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, στην Ντάουνινγκ Στριτ, καθώς και στο Κοινοβούλιο.

«Είμαι εδώ επειδή πιστεύω ότι η καραντίνα μας στοίχισε την ελευθερία και τα δικαιώματά μας», είπε ο Ίαν Μακόσλαντ, ο οποίος ταξίδεψε από το Ντέβον, στη νότια Αγγλία, μόνο για τον σκοπό αυτόν και συμπλήρωσε: «Είμαι πραγματικά εκνευρισμένος με την κυβέρνηση, όπως όλοι εδώ».

https://twitter.com/i/status/1408838262400094213

Παρά τους εμβολιασμούς και τη μακρά καραντίνα – από τον χειμώνα – εδώ και μερικές εβδομάδες στο Ηνωμένο Βασίλειο καταγράφεται αύξηση των μολύνσεων, που αποδίδεται κυρίως στην παραλλαγή «Δέλτα» του νέου κορονοϊού.

Η παραλλαγή αυτή εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία και θεωρείται πολύ πιο μεταδοτική από τα προηγούμενα στελέχη. Σήμερα ανακοινώθηκαν περισσότερα από 18.000 νέα κρούσματα μέσα σε διάστημα 24 ωρών και 23 θάνατοι.

Απόρροια της ραγδαίας αύξησης ήταν η απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει για τέσσερις εβδομάδες, δηλαδή μέχρι τις 19 Ιουλίου, την άρση των τελευταίων περιορισμών.

Αυτό αφορά το άνοιγμα των νάιτκλαμπ, τη δυνατότητα να συγκεντρώνονται περισσότερα από 6 άτομα (ή μέλη πάνω από δύο νοικοκυριών) σε κλειστούς χώρους και τη δυνατότητα να σερβίρουν οι παμπ και ορθίους στο μπαρ.

*Φωτό από: https://twitter.com/JuliaHB1

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This