Σάββατο 24/7/2021

Με εντολή Μπάιντεν οι αεροπορικές επιδρομές στα σύνορα Ιράκ-Συρίας

Τι ανακοίνωσε το Πεντάγωνο

Οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν μια σειρά από επιδρομές σε στοχευμένες εγκαταστάσεις «που χρησιμοποιούνται από πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν», οι οποίες φέρεται να χρησιμοποιήθηκαν για την έναρξη επιθέσεων με drones εναντίον αμερικανικού προσωπικού, ανακοίνωσε το αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας.

«Κατόπιν εντολής του Προέδρου Μπάιντεν, οι στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ πραγματοποίησαν αεροπορικές επιθέσεις αμυντικής ακρίβειας εναντίον εγκαταστάσεων που χρησιμοποιούν ομάδες πολιτοφυλακής που υποστηρίζονται από το Ιράν στην παραμεθόρια περιοχή Ιράκ-Συρίας», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι.

«Οι στόχοι επιλέχθηκαν επειδή αυτές οι εγκαταστάσεις χρησιμοποιούνται από πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν και εμπλέκονται σε επιθέσεις μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV) κατά προσωπικού και εγκαταστάσεων των ΗΠΑ στο Ιράκ».

Ο Κίρμπι επέμεινε ότι οι ΗΠΑ «έλαβαν την απαραίτητη, κατάλληλη και σκόπιμη δράση που αποσκοπούσε στον περιορισμό του κινδύνου κλιμάκωσης» αφού σημείωσε ότι ο αμερικανικός στρατός βρίσκεται στο Ιράκ «μετά από πρόσκληση της κυβέρνησης του Ιράκ με μοναδικό σκοπό να βοηθήσει τις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας στις προσπάθειές τους να νικήσουν το ISIS».

Η δήλωση του Πενταγώνου δεν ανέφερε ποια περιοχή δέχθηκε επίθεση. Σε αντίθεση με το Ιράκ, ο στρατός των ΗΠΑ δεν έχει λάβει πρόσκληση από τη συριακή κυβέρνηση. Αντιθέτως, η Δαμασκός ζήτησε από τα αμερικανικά στρατεύματα να εγκαταλείψουν την επικράτειά της, θεωρώντας παράνομη την παρουσία τους στη χώρα.

Μέχρι στιγμής, το Πεντάγωνο δεν έχει ενημερώσει για απώλειες τω τελευταίων επιθέσεων. Εν τω μεταξύ, το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA ανέφερε ότι ένα παιδί σκοτώθηκε και τρεις άλλοι πολίτες τραυματίστηκαν.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ