Χαμός με τις δηλώσεις Τούρκου καθηγητή: «Είμαστε εξισλαμισμένοι Ελληνορωμαίοι»!

«Γιατί το τουρκικό κράτος θέλει να κρύψει ότι ο λαός της Ανατολίας είχε σε μεγάλο βαθμό ελληνορωμαϊκές ρίζες;»

Must Read

Χαμός έχει προκληθεί στην Τουρκία με τις δηλώσεις του καθηγητή Σενγκιόρ ότι στην Ανατολία τα γονίδια της Μέσης Ασίας είναι μόλις 7%. Και συνεχίζοντας αποκάλυψε για τους Τούρκους ότι: «Εμείς είμαστε μουσουλμάνοι Ρωμαίοι»! Δηλαδή αποδέχεται ότι πρόκειται για απογόνους ελληνόφωνων πληθυσμών που εξισλαμίστηκαν.

Και συνεχίζει ο καθηγητής: «Στην Ανατολία έγινε μία σχετική έρευνα DNA και βγήκε πως εμείς σε πολύ μεγάλο βαθμό είμαστε Ινδοευρωπαίοι. Μην ξεχνάτε πως εμείς είμαστε κληρονόμοι του Βυζαντίου. Και για αυτό υπήρξαν πολλοί γάμοι επί Οθωμανών. Δηλαδή αναμιχθήκαμε πολύ. Για αυτό το λόγο εμείς είμαστε μουσουλμάνοι Ρωμαίοι».

Τις αποκαλύψεις αναμετέδωσε ο καθηγητής στον Καναδά Μεχμέτ Εφέ Τζαμάν, που έκανε και το δικό του σχόλιο: «Γιατί το τουρκικό κράτος θέλει να κρύψει ότι ο λαός της Ανατολίας είχε σε μεγάλο βαθμό ελληνορωμαϊκές ρίζες; Ποιος ήταν ο λόγος για αυτό το μυστικό; Γιατί φοβάται; Γιατί κρύβουν προσεκτικά την ελληνική καταγωγή των τουρκόφωνων μαζών που εξισλαμίστηκαν και λόγω γλωσσικής αφομοίωσης;».

Τα παραπάνω έγραφε ήδη από τον 12ο αιώνα η κόρη του Αυτοκράτορα Αλέξιου Κομνηνού, Άννα Κομνηνή, στην «Αλεξιάδα» όπου ανέφερε πως οι αποκαλούμενοι Τούρκοι των μικρασιατικών παραλίων ήταν όλοι Ελληνόφωνοι. 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This