«Αποχαιρετισμός» στις μάσκες για τους εμβολιασμένους μαθητές και εκπαιδευτικούς στα σχολεία των ΗΠΑ

Τα εκπαιδευτικά ιδρύματα είναι ελεύθερα να επιλέξουν αν θα τηρήσουν ή όχι τις επικαιροποιημένες συστάσεις

Must Read

Χωρίς προστατευτική μάσκα θα μπορούν να παρευρίσκονται, πλέον, στις αμερικανικές σχολικές αίθουσες όσοι μαθητές και εκπαιδευτικοί έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19, σύμφωνα με τις νέες, επικαιροποιημένες συστάσεις των υγειονομικών αρχών των ΗΠΑ

Οι νέες συστάσεις για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις Ηνωμένες Πολιτείες εναρμονίζονται με εκείνες που ήδη ισχύουν για τους ενηλίκους Αμερικανούς, με τα Κέντρα Πρόληψης Ασθενειών (CDC) να έχουν ανακοινώσει από τον Μάιο ότι οι εμβολιασμένοι Αμερικανοί μπορούν να «πετάξουν» τη μάσκα, τη στιγμή που η σύσταση για τα σχολεία δεν είχε τροποποιηθεί. «Σε κλειστούς χώρους η χρήση μάσκας συστήνεται για τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως. Αυτό περιλαμβάνει τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό» των σχολείων, αναφέρεται στη νέα ανακοίνωση.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι τα εκπαιδευτικά ιδρύματα είναι ελεύθερα να επιλέξουν αν θα τηρήσουν ή όχι τις συστάσεις. «Ανάλογα με τις ανάγκες των κατοίκων, οι υπεύθυνοι των σχολείων μπορούν να αποφασίσουν», αν όλοι ανεξαιρέτως θα φορούν μάσκα, διευκρίνισαν τα CDC, για παράδειγμα αν διαπιστωθεί κάποια τοπική συρροή κρουσμάτων ή αν δυσκολεύονται να εφαρμόσουν οδηγίες που δεν είναι ομοιόμορφες για όλους.

Προτεραιότητα η δια ζώσης εκπαίδευση

Οι υγειονομικές υπηρεσίες υπογραμμίζουν, πάντως, ότι η επαναλειτουργία των σχολείων για δια ζώσης εκπαίδευση παραμένει «προτεραιότητα» των αρχών. Για αυτό επιμένουν ότι είναι αναγκαίο να εμβολιαστεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, ώστε «τα σχολεία να επαναλάβουν τις δραστηριότητές τους με ασφάλεια».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This