Τετάρτη 4/8/2021

«Αποχαιρετισμός» στις μάσκες για τους εμβολιασμένους μαθητές και εκπαιδευτικούς στα σχολεία των ΗΠΑ

Τα εκπαιδευτικά ιδρύματα είναι ελεύθερα να επιλέξουν αν θα τηρήσουν ή όχι τις επικαιροποιημένες συστάσεις

Χωρίς προστατευτική μάσκα θα μπορούν να παρευρίσκονται, πλέον, στις αμερικανικές σχολικές αίθουσες όσοι μαθητές και εκπαιδευτικοί έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19, σύμφωνα με τις νέες, επικαιροποιημένες συστάσεις των υγειονομικών αρχών των ΗΠΑ

Οι νέες συστάσεις για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις Ηνωμένες Πολιτείες εναρμονίζονται με εκείνες που ήδη ισχύουν για τους ενηλίκους Αμερικανούς, με τα Κέντρα Πρόληψης Ασθενειών (CDC) να έχουν ανακοινώσει από τον Μάιο ότι οι εμβολιασμένοι Αμερικανοί μπορούν να «πετάξουν» τη μάσκα, τη στιγμή που η σύσταση για τα σχολεία δεν είχε τροποποιηθεί. «Σε κλειστούς χώρους η χρήση μάσκας συστήνεται για τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως. Αυτό περιλαμβάνει τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό» των σχολείων, αναφέρεται στη νέα ανακοίνωση.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι τα εκπαιδευτικά ιδρύματα είναι ελεύθερα να επιλέξουν αν θα τηρήσουν ή όχι τις συστάσεις. «Ανάλογα με τις ανάγκες των κατοίκων, οι υπεύθυνοι των σχολείων μπορούν να αποφασίσουν», αν όλοι ανεξαιρέτως θα φορούν μάσκα, διευκρίνισαν τα CDC, για παράδειγμα αν διαπιστωθεί κάποια τοπική συρροή κρουσμάτων ή αν δυσκολεύονται να εφαρμόσουν οδηγίες που δεν είναι ομοιόμορφες για όλους.

Προτεραιότητα η δια ζώσης εκπαίδευση

Οι υγειονομικές υπηρεσίες υπογραμμίζουν, πάντως, ότι η επαναλειτουργία των σχολείων για δια ζώσης εκπαίδευση παραμένει «προτεραιότητα» των αρχών. Για αυτό επιμένουν ότι είναι αναγκαίο να εμβολιαστεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, ώστε «τα σχολεία να επαναλάβουν τις δραστηριότητές τους με ασφάλεια».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ