Οι Ταλιμπάν προειδοποιούν την Τουρκία: «Το Ισλαμικό Εμιράτο… θα στραφεί εναντίον της»

Με αφορμή τις τουρκικές βλέψεις για το αεροδρόμιο της Καμπούλ

Must Read

Άλλα σχέδια έχουν οι Ταλιμπάν για το Αφγανιστάν, τα οποία δεν συνάδουν με αυτά της Τουρκίας, η οποία θέλει να θέσει υπό τον έλεγχό της το αεροδρόμιο της Καμπούλ και να εγκατασταθεί μόνιμα στη χώρα.

Και γι’ αυτό σήμερα προειδοποίησαν την Τουρκία κατά των σχεδίων της να διατηρήσει μερικά από τα στρατεύματά της στη χώρα, για να εξασφαλίσει τη λειτουργία και την ασφάλεια του κύριου αεροδρομίου της Καμπούλ, μετά την αποχώρηση των ξένων στρατιωτών, χαρακτηρίζοντας τη στρατηγική αυτή «αξιόμπεμπτη» και προειδοποιώντας για «συνέπειες».

Η Άγκυρα διεξάγει συνομιλίες με τις ΗΠΑ για οικονομική, πολιτική και επιμελητειακή υποστήριξη. Η Τουρκία έχει επαναλάβει πως το αεροδρόμιο πρέπει να παραμείνει ανοικτό ώστε να διατηρηθούν οι διπλωματικές αποστολές στο Αφγανιστάν.

«Το Ισλαμικό Εμιράτο του Αφγανιστάν καταδικάζει αυτή την αξιόμεμπτη απόφαση», υπογραμμίζουν οι Ταλιμπάν σε δήλωσή τους, αναφερόμενοι στο σχέδιο της Τουρκίας. «Αν οι Τούρκοι αξιωματούχοι δεν επανεξετάσουν την απόφασή τους και συνεχίσουν την κατοχή της χώρας μας, το Ισλαμικό Εμιράτο … θα στραφεί εναντίον τους».

Στην περίπτωση αυτή, πρόσθεσαν οι Ταλιμπάν, η ευθύνη για τις συνέπειες θα πέσει στους ώμους αυτών που επεμβαίνουν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This