AstraZeneca και J&J εξετάζουν τροποποιήσεις στα εμβόλιά τους, για να αντιμετωπίσουν τις θρομβώσεις

Ήδη διεξάγονται έρευνες για το κατά πόσον ενδεχόμενες τροποποιήσεις στα εμβόλια θα μπορούν να ελαττώσουν ή και να εξαλείψουν τον κίνδυνο σπάνιων, αλλά σοβαρών θρομβώσεων στο αίμα

Must Read

Είδαν κι αποείδαν, ως φαίνεται, οι υπεύθυνοι της Johnson & Johnson και της AstraZeneca, και αποφάσισαν να δοκιμάσουν να τροποποιήσουν τα εμβόλιά τους, μπας και… ξαναγίνουν ελκυστικά για τους εμβολιασμούς κατά της Covid-19!

Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων σε σημερινό δημοσίευμα της η «Wall Street Journal», που επικαλείται πηγές κοντά στη διαδικασία, σημειώνοντας πως τόσο η Johnson & Johnson, όσο και η AstraZeneca με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, μαζί με σειρά άλλων επιστημόνων, διεξάγουν έρευνες πρώτου σταδίου για το κατά πόσον ενδεχόμενες τροποποιήσεις στα εμβόλιά τους κατά του κορωνοϊού θα μπορούν να ελαττώσουν ή και να εξαλείψουν τον κίνδυνο σπάνιων, αλλά σοβαρών θρομβώσεων στο αίμα, οι οποίες συνδέονται με τα συγκεκριμένα εμβόλια.

Στοιχεία που προκύπτουν για το πώς σχηματίζονται οι θρόμβοι -εν μέρει από ανεξάρτητους επιστήμονες στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και τον Καναδά- ενισχύουν τις ελπίδες για τον εντοπισμό της αιτίας και ενδεχομένως τον επανασχεδιασμό του εμβολίου της AstraZeneca μέχρι το επόμενο έτος, σύμφωνα με ορισμένες από αυτές τις πηγές. Ωστόσο, λένε πως είναι πολύ νωρίς για να μάθουμε αν είτε τα εμβόλια μπορούν να τροποποιηθούν, είτε εάν αυτό θα είχε νόημα από εμπορική άποψη.

Προσπάθεια κατανόησης των εξαιρετικά σπάνιων γεγονότων θρόμβωσης

Ένας εκπρόσωπος της J&J είπε ότι η εταιρεία υποστηρίζει «τη συνεχή έρευνα και ανάλυση, καθώς συνεργαζόμαστε με ιατρικούς εμπειρογνώμονες και διεθνείς υγειονομικές αρχές υγείας». Η AstraZeneca έχει πει ότι «συνεργάζεται ενεργά με τις ρυθμιστικές αρχές και την επιστημονική κοινότητα, για να κατανοήσει αυτά τα εξαιρετικά σπάνια γεγονότα θρόμβωσης, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών για την έγκαιρη διάγνωση και παρέμβαση και την κατάλληλη θεραπεία».

Πέρα από την επιστημονική δυσκολία του εγχειρήματος, οι τροποποιήσεις ενδέχεται να απαιτήσουν αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των εμβολίων και νέες άδειες από τις ρυθμιστικές αρχές. Καμιά από τις δύο φαρμακευτικές εταιρείες δεν ήταν άμεσα διαθέσιμες σε αίτημα του πρακτορείου Reuters για σχόλιο του δημοσιεύματος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This