Νεκρός ο ολλανδός δημοσιογράφος που δέχτηκε πυροβολισμούς στο κεφάλι

Υπέκυψε στα τραύματά του ο μάχιμος δημοσιογράφος που αποκάλυπτε υποθέσεις του υποκόσμου

Must Read

Δεν άντεξε και υπέκυψε στα τραύματά του ο ολλανδός δημοσιογράφος Πέτερ Ντε Βρις, τον οποίον πυροβόλησαν σε δρόμο στο Άμστερνταμ, καθώς έβγαινε από το στούντιο του.

Οι ολλανδικές αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει ακόμα τη σύλληψη του δράστη και εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν ότι θα υπάρξει ενημέρωση σήμερα το βράδυ.

Ο 64χρονος ρεπόρτερ Ντε Βρις είχε γίνει γνωστός για τις έρευνές του που έχουν φέρει στο φως εγκλήματα του ολλανδικού υποκόσμου, ενώ το 2008 κέρδισε ένα διεθνές βραβείο Emmy στην κατηγορία επικαιρότητας για τις έρευνες του στην υπόθεση εξαφάνισης της εφήβου Νάταλι Χολογουέι στην Αρούμπα το 2005.

Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε έκανε λόγο για σοκαριστική και αδιανόητη την επίθεση σε βάρους του δημοσιογράφου αλλά και της ίδιας της ελευθερίας του Τύπου: «Η επίθεση εναντίον του Πέτερ Ρ. ντε Βρις είναι σοκαριστική και αδιανόητη, είναι επίθεση εναντίον ενός θαρραλέου δημοσιογράφου και κατά συνέπεια επίθεση εναντίον της ελευθερίας του Τύπου, που είναι θεμελιώδης για τη δημοκρατία μας και για το κράτος του δικαίου μας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This