Πέμπτη 5/8/2021

Διάγγελμα Αναστασιάδη: «Πρόθεση της Κυβέρνησης δεν είναι να διαχωρίσει τους πολίτες σε εμβολιασμένους ή μη» (video)

Ανησυχούν στην Κύπρο για την εκτίναξη των κρουσμάτων κορωνοϊού

Ο Προέδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, προέβη σε διάγγελμα λόγω της εκτίναξης των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κύπρο.

«Πρόθεση της Κυβέρνησης δεν είναι να διαχωρίσει τους πολίτες σε εμβολιασμένους ή μη. Θέλω να το επαναλάβω: Ο σεβασμός μας είναι δεδομένος προς το δικαίωμα επιλογής του κάθε πολίτη… δεν επιτρέπεται εξ υπαιτιότητας των ολίγων να κινδυνεύσουν οι πολλοί, οι λίγοι να αποστερήσουν την ελευθερία των πολλών» ανέφερε στο διάγγελμά του ο Νίκος Αναστασιάδης.

Και τόνισε ότι «τα όσα εξ’ ανάγκης είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε δεν αποτελούν αυθαίρετη δική μας άποψη. Αποτελούν την τεκμηριώμενη θέση της επιστημονικής κοινότητας πως είτε εμβολιαζόμαστε, είτε θα νοσήσουμε με όλες τις συνακόλουθες συνέπειες».

Όπως ανακοινώθηκε στο πλαίσιο των νέων μέτρων, αυστηροποιείται το safepass για να μην τεθεί σε κίνδυνο το σύστημα υγείας και οι επιχειρήσεις.

Ο Πρόεδρος της Κύπρου έστειλε μήνυμα ότι «με υπευθυνότητα και ο καθένας ξεχωριστά να πάρουμε την υπόθεση της ζωής και της υγείας όλων στα δικά μας χέρια. Σας εμπιστεύομαι γιατί δοκιμαστήκαμε σε χειρότερες από τη σημερινή κρίση και όλοι μαζί καταφέραμε να τις ξεπεράσουμε. Μαζί θα τα καταφέρουμε και πάλι».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ