Συνεχίζεται η κοροϊδία – Ερντογάν και Τατάρ ανακοίνωσαν το άνοιγμα του 3,5% της περιοχής της Αμμόχωστου

ΥΠΕΞ: «Δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες οι καταδικαστέες τουρκικές εξαγγελίες»

Must Read

Όπως γράφτηκε τις προηγούμενες ημέρες στο newsbreak.gr, ο Τούρκος πρόεδρος δεν ετοίμαζε μόνο μία επαίσχυντη φιέστα στην περίκλειστη πόλη για την επέτειο του «Αττίλα», αλλά και επιστροφή στις διαπραγματεύσεις με δύο ισχυρά χαρτιά υπέρ των συμφερόντων του. Έτσι, και έγινε…

Τα δύο «χαρτιά»

  1. Η λύση των δύο κρατών, σε αντιδιαστολή με τη ΔΔΟ
  2. Ο μετασχηματισμός της κατοχής των Βαρωσίων, από καθαρά «στρατιωτική» περιοχή σε «πολιτική». Για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις και οι «πολιτικές» περιοχές του ψευδοκράτους κατεχόμενες θεωρούνται εφόσον δεν θα μπορούσαν να σταθούν χωρίς την παρουσία του κατοχικού στρατού. Με άλλα λόγια, ο αποχαρακτηρισμός της περιοχής από στρατιωτική σε κατοικημένη, η οποία θα τεθεί υπό τη διοίκηση των κατοχικών Αρχών. Με αυτούς τους τρόπους η Τουρκία ανεβάζει τον πήχη της διαπραγμάτευσης υπέρ των συμφερόντων της

Οι παράλογες απαιτήσεις του σουλτάνου…

Πλήρης επιβεβαίωση λοιπόν όσων είχαν προβλεφθεί, καθώς πριν από λίγο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Ερσίν Τατάρ ανακοίνωσαν την άρση του στρατιωτικού καθεστώτος σε τμήμα των Βαρωσίων και συγκεκριμένα το άνοιγμα του 3,5% της περιοχής της Αμμόχωστου, καλώντας τους Ελληνοκύπριους να κάνουν αιτήσεις στην επιτροπή που έχει συστήσει το ψευδοκράτος για να πάρουν πίσω τις περιουσίες τους, υπό τον όρο ότι θα αναγνωρίσουν την Τουρκοκυπριακή διοίκηση.

Με λίγα λόγια, Ερντογάν-Τατάρ αναφέρουν ότι θα δώσουν πίσω περιουσίες, αν οι Ελληνοκύπριοι αναγνωρίσουν την Τουρκοκυπριακή διοίκηση!

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος είπε χαρακτηριστικά:«Πλέον δεν θέλουμε να λέμε «Βορράς – Νότος», πλέον λέμε ‘Τουρκοκυπριακό’ (κράτος). Έτσι πλέον το βλέπουμε κι έτσι θα συνεχίσουμε από εδώ και στο εξής».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παράλληλα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μίας αναγνώρισης του ψευδοκράτους από το Αζερμπαϊτζάν. «Δεν υπάρχει κανένας δισταγμός επ’ αυτού. Το συζητάμε συνεχώς με τον αδερφό μου Ιλχάμ Αλίγεφ (σ.σ. πρόεδρος Αζερμπαϊτζάν)», ανέφερε, ενώ προανήγγειλε μία σειρά εγκαινίων σήμερα στα Κατεχόμενα.

Σύμφωνα με τον τον Νίκο Σταυρουλάκι, σε όλες τις φάσεις του Κυπριακού, μετά την τουρκική εισβολή του 1974, η Αμμόχωστος λειτούργησε ως «όμηρος» στα χέρια της κατοχικής δύναμης. Η παλαιά πόλη (Αμμόχωστος) όσο και η νεότερη, που απλώθηκε σταδιακά, ως τουριστική προέκταση της πρώτης προς την πλησιέστερη, εντυπωσιακή αμμώδη παραλία (βαρόσι ή βαρώσι, τουρκική λέξη που σημαίνει «προάστιο») έπεσε στα χέρια των Τούρκων στη δεύτερη φάση της εισβολής (14/8/74) ανοχύρωτη, ανυπεράσπιστη και προδομένη, μόνο και μόνο λόγω της αδιανόητης ανοησίας της πολιτικής ηγεσίας στην Αθήνα, των στρατιωτικών ηγετών στην Κύπρο, του προδοτικού ρόλου του ΟΗΕ τα κρίσιμα 24ωρα που προηγήθηκαν και του συνολικού πανικού που έσπειρε η αιφνίδια, δεύτερη τουρκική προέλαση. Πάντα ο έχων την πρωτοβουλία προωθείται. Όλοι οι άλλοι τρέχουν πανικόβλητοι…

Η προέλαση των τουρκικών στρατευμάτων στην άδεια πόλη παρέμεινε «στρατιωτική» επιχείρηση και δεν εξελίχθηκε σε «πολιτική» κατοχή, λόγω των πολύπλοκων προβλημάτων που θα ήγειρε μία τέτοια ενέργεια. Τα προβλήματα αυτά δεν ήταν σε θέση να επιλύσουν ούτε οι Τούρκοι εισβολείς ούτε οι λοιπές προστάτιδες δυνάμεις ούτε και η Ουάσινγκτον του μισέλληνα τότε Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Χένρι Κίσιντζερ, ο οποίος έκανε τα στραβά μάτια στις τουρκικές ορέξεις, δίνοντας στην ουσία το «πράσινο φως» γι’ αυτήν τη δεύτερη προέλαση.

Διαβάστε ακόμα:

ΥΠΕΞ: «Δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες οι καταδικαστέες τουρκικές εξαγγελίες»

Το τρικ του Ερντογάν και οι φιέστες με σκοπό

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This