Φωτιά Βαρυμπόμπη: Με τα «μάτια» του ξένου Τύπου

Στο επίκεντρο των διεθνών ΜΜΕ η πύρινη λαίλαπα

Must Read

Ανυπολόγιστη είναι η καταστροφή που εξακολουθεί να συντελείται -καθώς παρουσιάζονται συνεχώς αναζωπυρώσεις- στην περιοχή της Βαρυμπόμπης, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να δίνουν τιτάνια «μάχη» προκειμένου να τεθεί η πυρκαγιά υπό έλεγχο.

Καταστράφηκαν χιλιάδες στρέμματα γης. Περιουσίες, σπίτια και αυτοκίνητα έγιναν παρανάλωμα του πυρός. Πολλά ζώα κινδύνευσαν. Κάποια κατάφεραν να γλιτώσουν, κάποια όχι. Η ατμόσφαιρα στην Αττική είναι αποπνικτική.

Τι γράφουν τα ξένα ΜΜΕ

Την ώρα που συντελείται αυτή η τεράστια καταστροφή στη χώρα μας -αφού τα μέτωπα είναι πολλά (Βαρυμπόμπη, Εύβοια, Μεσσηνία)-, τα διεθνή ΜΜΕ παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Αθήνα.

Τα πρώτα ρεπορτάζ εμφανίστηκαν λίγες ώρες μετά το ξέσπασμα της φωτιάς και από τους τίτλους φαίνεται πόσο στενά παρακολουθούν την εξέλιξη της. Όμως συνεχίστηκαν και σήμερα…

NYT: «Πυρκαγιά στην Ελλάδα έκαψε δεκάδες σπίτια εν μέσω καύσωνα»

«Η Ελλάδα γνώρισε την πιο καυτή μέρα που έχει καταγραφεί αυτή την εβδομάδα, ενώ οι πυρκαγιές μαίνονταν σε όλη την περιοχή. Οι τοπικές αρχές προσπάθησαν να περιορίσουν τις πυρκαγιές με τα αεροπλάνα να κάνουν ρίψεις νερού» αναφέρουν οι ΝΥΤ.

ASSOCIATED PRESS: «Οι πυροσβέστες αγωνίζονται να περιορίσουν τη φωτιά κοντά στην Αθήνα»

«Εκατοντάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους βόρεια της Αθήνας την Τρίτη καθώς ξέσπασε πυρκαγιά από το δάσος και έφτασε σε κατοικημένες περιοχές. Οι βιαστικές εκκενώσεις έγιναν την ώρα που η Ελλάδα αντιμετωπίζει το χειρότερο κύμα καύσωνα των τελευταίων δεκαετιών» γράφει το Associated Press, ενώ αναφέρει πως πάνω από την Αθήνα υπάρχει ένα τεράστιο κύμα καπνού.

Reuters: «Σε επιφυλακή οι Έλληνες καθώς οι ακραίες καιρικές συνθήκες τροφοδοτούν πυρκαγιές»

Το Reuters, με τη σειρά του, αναφέρεται στη μεγάλη φωτιά της Αθήνας. «Η φωτιά έφτασε στις αυλές των σπιτιών μας. Η κατάσταση είναι δραματική», επικαλείται μαρτυρία το Reuters.

The Guardian: «Οι πυρκαγιές φτάνουν στα προάστια της Αθήνας εν μέσω καύσωνα»

«Οι κάτοικοι βόρεια της ελληνικής πρωτεύουσας εκκενώθηκαν, ενώ η θερμοκρασία 42 βαθμών Κελσίου αναγκάζει την Ακρόπολη να μειώσει τις ώρες λειτουργίας» γράφει ο βρετανικός Guardian.

«Χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους βόρεια της Αθήνας μετά από δασική πυρκαγιά που έφτασε σε κατοικημένες περιοχές. Οι γρήγορες εκκενώσεις έγιναν την ώρα που η Ελλάδα αντιμετώπιζε τον χειρότερο καύσωνα της δεκαετίας».

Euronews: «Εκτός ελέγχου η φωτιά σε δάσος κοντά στην Αθήνα»

Το Euronews αναφέρει ότι οι αρχές εκκένωσαν αρκετές περιοχές στα βόρεια προάστια των Αθηνών, καθώς η φωτιά σαρώνει το δάσος στην πλαγιά ενός λόφου και απειλεί σπίτια στην πρωτεύουσα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This