Στα χέρια της αστυνομίας ο άνδρας που απειλούσε να… ανατινάξει το Καπιτώλιο! (video)

«Πυροβολήστε με», έλεγε σε live streaming στο Facebook, απειλώντας ότι θα πυροδοτήσει τη βόμβα που είχε στο όχημά του

Must Read

Παραδόθηκε στην αστυνομία, χωρίς να προβάλλει αντίσταση, ο άνδρας που, νωρίτερα σήμερα, προκάλεσε αναστάτωση στο Καπιτώλιο και την ευρύτερη περιοχή της Ουάσινγκτον, ισχυριζόμενος πως το όχημά του ήταν γεμάτο εκρηκτικά! 

Η παρουσία του υπόπτου κοντά στο Καπιτώλιο προκάλεσε την ανάπτυξη ισχυρής δύναμης ασφαλείας περιμετρικά της έδρας του αμερικανικού Κογκρέσου, όπου παραμένουν ζωντανές οι μνήμες τόσο της βίαιης εφόδου της 6ης Ιανουαρίου, όσο και της φονικής επίθεσης με παγιδευμένο αυτοκίνητο τον Απρίλιο. «Γύρω στις 9:15 σήμερα το πρωί, ένας άνδρας μέσα σε ένα μαύρο φορτηγάκι οδήγησε πάνω στο πεζοδρόμιο, μπροστά από τη βιβλιοθήκη του Κογκρέσου», δήλωσε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου ο επικεφαλής της αστυνομίας του Καπιτωλίου, Τομ Μέιντζερ. «Ο οδηγός του βαν είπε στον αστυνομικό που πήγε στο σημείο ότι είχε βόμβα και φαινόταν, σύμφωνα με τον αστυνομικό, ότι υπήρχε πυροκροτητής στο χέρι του συγκεκριμένου ατόμου», συμπλήρωσε. «Δεν γνωρίζουμε επί του παρόντος ποια είναι τα κίνητρά του», είπε επίσης.

Live streaming στο Facebook

Ένας λευκός άνδρας, με ξυρισμένο κεφάλι και γενειάδα, που φαίνεται να είναι ο ύποπτος, έκανε live streaming στο Facebook, σε έναν λογαριασμό στο όνομα Φλόιντ Ρόι Ρόζενμπερι, εκτοξεύοντας απειλές. «Δεν μετακινούμαι από εδώ», έλεγε ο άντρας στο βίντεο. «Πυροβολήστε με», έλεγε, κοιτάζοντας την κάμερα και απειλώντας ότι θα πυροδοτήσει τη βόμβα του. «Πρέπει να φέρουν τον Τζο Μπάιντεν εδώ», φέρεται να είπε επίσης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, όλα τα γύρω κτίρια εκκενώθηκαν, με βασικότερα το Ανώτατο Δικαστήριο και η έδρα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.  είπε επίσης ο Μέιντζερ. Πολλά οχήματα των δυνάμεων επιβολής της τάξης και ασθενοφόρα είχαν σταθμεύσει περιμετρικά του Καπιτωλίου. Το FBI και η αστυνομία της Ουάσινγκτον ήταν εκεί μαζί με την αστυνομία του Καπιτωλίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This