Η Αντζελίνα Τζολί έσπασε όλα τα ρεκόρ στο Instagram με μια ανάρτηση υπέρ των γυναικών στο Αφγανιστάν!

Ένα γράμμα από μια έφηβη Αφγανής που δημοσίευσε, ήταν αρκετό για να... ρίξει τον δημοφιλή ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης

Must Read

Η Αντζελίνα Τζολί άνοιξε -επιτέλους- λογαριασμό στο Instagram, όχι όμως για «δημόσιες σχέσεις», αλλά για να υποστηρίξει τις γυναίκες που κινδυνεύουν από το καθεστώς των Ταλιμπάν στο πολύπαθο Αφγανιστάν, αλλά και, γενικότερα, «όλους όσοι παλεύουν ανά τον πλανήτη για τα βασικά τους δικαιώματα» και το… έριξε! 

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός και σκηνοθέτρια στην πρώτη της ανάρτηση δημοσίευσε την επιστολή μια νεαρής Αφγανής, επισημαίνοντας πως περιγράφει την απελπισία όσων έμειναν πίσω στο πολύπαθο Αφγανιστάν. «Αυτό είναι ένα γράμμα που έλαβα από μια έφηβη στο Αφγανιστάν. Αυτή τη στιγμή, ο κόσμος στο Αφγανιστάν χάνει τη δυνατότητα να επικοινωνήσει μέσα από τα social media και να εκφραστεί ελεύθερα. Έτσι αποφάσισα να φτιάξω προφίλ στο Instagram για να μοιραστώ εγώ την ιστορία τους με τον κόσμο και να γίνω η φωνή όσων παλεύουν ανά τον πλανήτη για τα βασικά τους δικαιώματα», γράφει στο σχόλιό της η διάσημη σταρ του Χόλιγουντ, γνωστή ακτιβίστρια, αλλά και Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως για τους πρόσφυγες των Ηνωμένων Εθνών.

Η Τζολί θυμήθηκε, επίσης, πως «ήμουν στα σύνορα του Αφγανιστάν δύο εβδομάδες πριν την 11η Σεπτεμβρίου, όπου συνάντησα Αφγανούς πρόσφυγες να προσπαθούν να φύγουν μακριά από τους Ταλιμπάν. Αυτό ήταν πριν από 20 χρόνια. Είναι τρομερό να παρακολουθεί κανείς να παρακολουθεί κανείς τους Αφγανούς να εκτοπίζονται για ακόμα μια φορά, λόγω του φόβου και της ανασφάλειας που επικρατεί στη χώρα τους. Έχει ξοδευτεί τόσος χρόνος και τόσο χρήμα, έχει χυθεί αίμα και έχουν χαθεί ζωές, ωστόσο φτάσαμε εδώ και αυτό είναι μια αποτυχία την οποία δεν μπορεί κανείς να κατανοήσει».

«Είμαστε φυλακισμένοι και πάλι»

Η έφηβη κοπέλα γράφει στην Τζολί, πως, πριν έρθουν οι Ταλιμπάν, ήταν ελεύθερη: «Οι άνθρωποι πήγαιναν στο σχολείο, στη δουλειά τους και μπορούσαν να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους». Τώρα όλα αυτά φαίνονται πολύ μακριά αναφέρει και συνεχίζει: «Δεν μπορούμε να βγούμε έξω». Η ίδια εκτιμά ότι οι Ταλιμπάν δεν έχουν αλλάξει, ενώ εκφράζει φόβους για το μέλλον του σχολείου. Όπως λέει, το «σχολείο μάλλον θα κλείσει». «Η ζωή όλων μας είναι μαύρη, χάσαμε την ελευθερία μας και είμαστε φυλακισμένοι και πάλι», καταλήγει το γράμμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως με την ανάρτησή της αυτή στο Instagram, η Τζολί συγκέντρωσε 4,5 εκατομμύρια ακολούθους μέσα σε 14 ώρες, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ της Τζένιφερ Άνιστον (χα!). Μάλιστα, μέσα σε 5 ώρες η Τζολί συγκέντρωσε 1,7 εκατ. followers, την ώρα που η Άνιστον, με τη… θρυλική φωτογραφία όλων των πρωταγωνιστών της σειράς «Friends» είχε συγκεντρώσει 1 εκατομμύριο followers σε αντίστοιχο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This