Οι ΗΠΑ… ξαναευχαρίστησαν την Τουρκία για την υποστήριξή της στο Αφγανιστάν

Τηλεφωνική επικοινωνία του Ακάρ με τον Αμερικανό ΥΠΑΜ

Must Read

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό ομόλογό του Λόιντ Όστιν, για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν. Ο Όστιν ευχαρίστησε την Τουρκία για την υποστήριξη που παρέχει στην αποστολή, αλλά και για τα συλληπτήρια του Ακάρ για τους νεκρούς Αμερικανούς στρατιώτες.

Διαβάστε ακόμα: Οι «ύμνοι» των ΗΠΑ στην Τουρκία, πάγωσαν την Ελλάδα…

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πενταγώνου:

«Ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν μίλησε σήμερα τηλεφωνικά με τον Τούρκο υπουργό Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ για να ευχαριστήσει την Τουρκία για τη μακρά και σημαντική υποστήριξή της στην αποστολή στο Διεθνές Αεροδρόμιο Χαμίντ Καρζάι. Συμφώνησαν να παραμείνουν σε συνεχή επαφή σχετικά με τυχόν μελλοντικές ρυθμίσεις στο αεροδρόμιο. Ο υπουργός (Λόιντ Όστιν) ευχαρίστησε τον υπουργό Ακάρ για τα συλλυπητήριά του για τους Αμερικανούς στρατιώτες που χάθηκαν στη χθεσινή επίθεση στην Καμπούλ. Ο υπουργός επιβεβαίωσε τη διαρκή αμυντική σχέση ΗΠΑ-Τουρκίας όπως αποδείχθηκε πρόσφατα από την ισχυρή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στο Αφγανιστάν».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας, το οποίο αναφέρεται σε τουλάχιστον 170 νεκρούς από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο της Καμπούλ:

«Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ πραγματοποίησε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Τζέιμς Όστιν, συζητώντας την τελευταία κατάσταση στο Αφγανιστάν. Και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την εκτίμησή τους για τη συνεργασία σχετικά με την εκκένωση πολιτών και προσωπικού από το αεροδρόμιο της Καμπούλ. Ο Υπουργός Ακάρ μετέφερε τα συλλυπητήριά του για τους Αμερικανούς στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους κατά τις πρόσφατες βομβιστικές επιθέσεις στην Καμπούλ».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This