Έκρηξη στην Καμπούλ: Πληροφορίες για νεκρούς – Νέα επίθεση των ΗΠΑ κατά του ISIS-K (video)

Ρουκέτα έπεσε πάνω σε κτίριο - Πληροφορίες για τουλάχιστον 2 νεκρούς και 3 τραυματίες

Must Read

Μια έκρηξη ακούστηκε στην Καμπούλ, την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, σύμφωνα με μαρτυρίες δημοσιογράφων του Γαλλικού Πρακτορείου.

Πριν από λίγη ώρα μία έκρηξη ακούστηκε σήμερα το μεσημέρι στην Καμπούλ, σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP, τρεις ημέρες μετά την πολύνεκρη επίθεση στο αεροδρόμιο της αφγανικής πρωτεύουσας όπου οι δυτικές χώρες ολοκληρώνουν τις επιχειρήσεις απομάκρυνσης πολιτών.

Παράλληλα, δύο αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο Reuters ότι η έκρηξη πιθανόν να οφείλεται σε επίθεση με ρουκέτα.

Όπως μετέδωσε το BBC πριν από λίγο, ένας αξιωματούχος του αφγανικού υπουργείου Υγείας δήλωσε ότι πράγματι σημειώθηκε μια έκρηξη που προκλήθηκε από επίθεση με ρουκέτα η οποία έπληξε μια κατοικία κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες όσον αφορά στους νεκρούς καθώς σύμφωνα με τα όσα είπε Αφγανός διοικητής αστυνομίας στην Καμπούλ και μεταδίδει το Al Jazeera, υπάρχει ένα νεκρό παιδί μετά την επίθεση. Την ίδια πληροφορία μεταδίδει και το Independent. Ωστόσο σύμφωνα με το AsvakaNews υπάρχουν δύο νεκροί – μία γυναίκα και ένα παιδί – και τρεις τραυματίες. Είδηση που μεταδίδει επίσης και το πρακτορείο Sputnik.

https://twitter.com/AsvakaNews/status/1431966582184370176

Έπειτα από την επίθεση αυτή, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το αφγανικό παράρτημα του Ισλαμικού Κράτους, το ΙSIS-K, ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, προειδοποίησε ότι είναι “πολύ πιθανή” μια νέα τρομοκρατική επίθεση.

 

Νέα επίθεση των ΗΠΑ κατά του ISIS-K

Οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν σήμερα στρατιωτικό πλήγμα στην Καμπούλ, όπως δήλωσαν στο Ρόιτερς δύο αμερικανοί αξιωματούχοι.

Οι ίδιοι, διατηρώντας την ανωνυμία τους, είπαν ότι το πλήγμα είχε ως στόχο ύποπτα μέλη του ISIS-K, του αφγανικού παραρτήματος του Ισλαμικού Κράτους που ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο της Καμπούλ την Πέμπτη.

Οι ίδιες πηγές επισήμαναν ότι επικαλούνται τις πρώτες πληροφορίες και ότι αυτές πιθανόν να αλλάξουν.

Φωτό: Rabia Sadat

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This