Συνάντηση Τσαβούσογλου-Μάας: «Δεν είναι πλέον δυνατό να αναλάβει η Τουρκία επιπλέον πρόσφυγες»

«Ως Τουρκία έχουμε εκπληρώσει επαρκώς τις ηθικές και ανθρωπιστικές ευθύνες μας για τη μετανάστευση», είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ

Must Read

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου συναντήθηκε με τον Χάικο Μάας στην Αττάλεια και στις κοινές τους δηλώσεις τόνισε ότι «η Τουρκία δεν μπορεί να αναλάβει το βάρος ενός νέου μεταναστευτικού κύματος από το Αφγανιστάν».

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ επεσήμανε ότι «εμείς ως Τουρκία, έχουμε εκτελέσει επαρκώς τις ηθικές και ανθρωπιστικές ευθύνες μας όσον αφορά το μεταναστευτικό. Αποκλείεται να αναλάβουμε ένα επιπρόσθετο προσφυγικό βάρος … Πρέπει να διδαχθούμε από τη κρίση στη Συρία. Πρέπει να βρούμε λύσεις για αυτό το ζήτημα μαζί. Συζητήσαμε αυτό το θέμα πριν από λίγο», ενώ πρόσθεσε ότι η εκκένωση Τούρκων πολιτών από το Αφγανιστάν πραγματοποιήθηκε με ασφάλεια.

Εκιμώντας ότι η ανθρωπιστική κρίση στο Αφγανιστάν έχει φτάσει σε ανησυχητικό επίπεδο, ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι πάνω από τη μισή χώρα χρειάζεται επειγόντως ανθρωπιστική βοήθεια και τόνισε ότι «οι ζωές σχεδόν 10 εκατομμυρίων παιδιών στην περιοχή κινδυνεύουν λόγω ξηρασίας, πείνας και επιδημίας», προσθέτοντας ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να αυξήσει την ανθρωπιστική της βοήθεια στο Αφγανιστάν.

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ σχολίασε στο twitter: «Είμαστε ευγνώμονες στην Τουρκία για την προσφορά της να συνεχίσει τη λειτουργία του αεροδρομίου της Καμπούλ. Η Γερμανία είναι επίσης έτοιμη να το υποστηρίξει – οικονομικά, αλλά και τεχνικά. Μόλις τόνισα αυτό στον συνάδελφό μου Μεβλούτ Τσαβούσογλου».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This