Θρηνεί και η Κύπρος για τον Μίκη Θεοδωράκη: «Το έργο του θεμέλιο πορείας των λαών προς τα εμπρός» (video)

Ο Νίκος Αναστασιάδης, αλλά και πολλά αθλητικά σωματεία, τιμούν τον μεγάλο Έλληνα

Must Read

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σε δήλωσή του για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη τόνισε ότι «το έργο του θα παραμείνει πάντοτε θεμέλιο πορείας των λαών προς τα εμπρός».

«Σήμερα χάσαμε τον οικουμενικό Μίκη Θεοδωράκη. Τον Μίκη της αντίστασης, τον συνθέτη που εμπνέει τα όνειρα και τους υψηλούς στόχους», σημειώνει στην ανάρτησή του ο κ. Αναστασιάδης. «Η απώλεια είναι τεράστια για τον ελληνικό πολιτισμό. Το έργο του σπουδαίο και αχανές θα παραμένει πάντοτε θεμέλιο πορείας των λαών προς τα εμπρός».

Ο Μίκης Θεοδωράκης έγραψε το γνωστότερο τραγούδι για την Κύπρο (αρχικά γράφτηκε για το ντοκιμαντέρ του ΡΙΚ «Νησί της Αφροδίτης» σύμφωνα με το sigmalive.com) που έγινε κάτι σαν… εθνικός τοπικός ύμνος. Πρόκειται για το «Χρυσοπράσινο Φύλλο» (σε στίχους Λεωνίδα Μαλένη).

Η ποδοσφαιρική ομάδα της Ομόνοιας αναφέρει σε ανάρτησή της: «Έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 96 χρόνων ο σπουδαιότερος Έλληνας μουσικόσυνθέτης, Μίκης Θεοδωράκης. Ο άνθρωπος που συνδέθηκε με τις σημαντικότερες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδας αφήνει πίσω του ανεκτίμητη παρακαταθήκη. Τα τραγούδια του θα μάς συντροφεύουν για πάντα. Καλό παράδεισο Μίκη Θεοδωράκη».

Φόρος τιμής και από την Ανόρθωση με ένα βίντεο από συναυλία του Μίκη στην Κύπρο: «Από τη συναυλία του Μίκη Θεοδωράκη αφιερωμένη στην Κύπρο τον Οκτώβριο του 1974, αμέσως μετά την Τουρκική εισβολή, σε ένα κατάμεστο «Γ. Καραϊσκάκης» στον Πειραιά. Αιωνία ας είναι η μνήμη του».

Η Νέα Σαλαμίνα έγραψε με τη σειρά της: «Σημαδιακή η μέρα σήμερα, αφού έφυγε από τη ζωή ο τεράστιος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης! Ένας άνθρωπος που σημάδεψε με την έντονη του δράση τη μουσική, κοινωνική, πολιτική και πολιτιστική ζωή Ελλάδας, και όχι μόνο. Ένας άνθρωπος βαθιά δημοκράτης που αντιστάθηκε στη δικτατορία – φυλακίστηκε, εξορίστηκε αλλά φρόντισε το έργο του να εμπνέει και να ξεσηκώνει κάθε υπερασπιστή της Δημοκρατίας. Ένας Έλληνας με έργο και δράση διεθνώς αναγνωρισμένα. Το έργο του πάντα θα μας συντροφεύει, καλό ταξίδι μεγάλε Μίκη!»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This