Έφτιαξαν κυβέρνηση οι Ταλιμπάν – Καταζητούμενος ο υπουργός Εσωτερικών

Ο Χακάνι καταζητείται για την επίθεση του 2008 σε ξενοδοχείο στην Καμπούλ, που στοίχισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους,

Must Read

Οι Ταλιμπάν παρουσίασαν σήμερα μέρος της μελλοντικής τους κυβέρνησης, με επικεφαλής τον Μοχάμαντ Χασάν Αχούντ. Ο συνιδρυτής των Ταλιμπάν Αμπντούλ Γάνι Μπαραντάρ θα είναι το νούμερο δυο στη νέα κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός τους, Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ, που έδωσε συνέντευξη Τύπου στην Καμπούλ.

Μεταξύ των άλλων διορισμών που ανακοινώθηκαν είναι εκείνοι του Μουλά Γιακούμπ, γιου του Μουλά Ομάρ ως υπουργού Άμυνας και του Σιρατζουντίν Χακάνι, αρχηγού του δικτύου Χακάνι, ως υπουργού Εσωτερικών.

Καταζητούμενος στις ΗΠΑ ο υπουργός Εσωτερικών των Ταλιμπάν

Ο νέος υπουργός Εσωτερικών των Ταλιμπάν είναι όμως καταζητούμενος στις ΗΠΑ. Ο Χακάνι χαρακτηρίζεται από τις ΗΠΑ ως διεθνής τρομοκράτης, με το FBI να τον έχει επικηρύξει με έως 5 εκατομμύρια δολάρια για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψή του.

Ο Χακάνι καταζητείται για την επίθεση του 2008 σε ξενοδοχείο στην Καμπούλ, το οποίο στοίχισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους, ανάμεσά τους και ένας Αμερικανός. Επίσης συμμετείχε σε επιθέσεις κατά των αμερικανικών και συμμαχικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν και συμμετείχε σε σχέδιο δολοφονίας του τότε προέδρου του Αφγανιστάν Χαμπίντ Καρζάι το 2008.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This