Στη Δανία παρέχουν δωρεάν μοριακά τεστ, ενώ στην Ελλάδα…

Τι λέει η πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας της Δανίας για την «απελευθέρωση» των πολιτών

Must Read

Την ώρα που στην Ελλάδα οι πολίτες πληρώνουν από την τσέπη τους, όχι μόνο τα μοριακά τεστ, αλλά και τη «νύφη» εάν δεν εμβολιαστούν, στο εξωτερικό η αντιμετώπιση της πανδημίας έχει στρατηγική και σχεδιασμό!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει «επενδύσει» στην υποχρέωση και τις απειλές, ενώ οι πολιτικοί στην Δανία -για παράδειγμα, καθώς υπάρχουν δεκάδες- οδηγήθηκαν σε υψηλό ποσοστό εμβολιασμού χωρίς πρόστιμα και δικτατορικές τακτικές, παρέχοντας παράλληλα δωρεάν μοριακά τεστ που όλοι, ανεξαρτήτως εμβολιασμού, μπορούσαν και μπορούν να κάνουν όσο συχνά θέλουν.

Στα 5,8 εκατομμύρια των κατοίκων της Δανίας, οι Έλληνες που από 500-700 ίσως να ανέρχονται σε 4.000 απολαμβάνουν την απελευθέρωση από την πανδημία. Η σκανδιναβική χώρα, είναι η πρώτη της Ευρώπης χωρίς περιορισμούς λόγω κορωνοϊού.

«‘Έχει εμβολιαστεί το 75,5% με την πρώτη δόση και με τη δεύτερη το 73,5%, ενώ μαζικά συμμετείχαν και οι νέοι από 18 ετών. Έχουμε αισθανθεί ασφάλεια από την αρχή με τα τεστ γιατί αν και εμβολιασμένοι γνωρίζουμε ότι μπορούμε να γίνουμε φορείς ή να νοσήσουμε», είπε η πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Ελίνα Σταματάτου.

«Ο αριθμός των κρουσμάτων μεγαλώνει μαζί με τον αριθμό των rapid test αλλά αυτό δεν έχει σημασία αφού οι θάνατοι είναι πλέον ελάχιστοι και υπάρχουν ημέρες χωρίς να αναφερθεί απώλεια», επισημαίνει η κ. Σταματάτου.

Η 10η Σεπτεμβρίου, ημέρα άρσης των περιορισμών συνοδεύτηκε και από συναυλία με 50.000 άτομα, ενώ στη Δανία δεν επιβλήθηκε ποτέ απαγόρευση κυκλοφορίας.

«Πάντα συναντιόμασταν 5-10 άτομα με υποχρεωτική τη μάσκα σε εσωτερικούς χώρους. Η είσοδος σε κινηματογράφους μέχρι αθλητικά κέντρα γίνεται με επίδειξη αρνητικού αποτελέσματος διαγνωστικού τεστ, ενώ όπως λέει η πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας, αστυνομία δεν βλέπεις ποτέ στον δρόμο.

Η Δανία εισήγαγε διαβατήρια Covid τον Μάρτιο του 2021, αλλά αυτά καταργήθηκαν την 1η Αυγούστου σε εσωτερικούς χώρους με λιγότερα από 500 άτομα, προτού καταργηθούν και για μεγαλύτερες εκδηλώσεις. Στις δημόσιες συγκοινωνίες δεν απαιτούνται μάσκες από τα μέσα Αυγούστου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This