Εκρήξεις στο ηφαίστειο της Λα Πάλμα, εκρήξεις στην Αίτνα… Τι γίνεται στη Μεσόγειο; (video)

Στο ηφαιστειακό τόξο του Νοτίου Αιγαίου όλα καλά;

Must Read

Μήπως πρέπει να ανησυχούμε; Μην ξεχνάμε ότι έχουμε και το ηφαιστειακό τόξο του Νοτίου Αιγαίου (με ενεργά ηφαίστεια να θεωρούνται αυτά της Νισύρου και της Σαντορίνης) στα μέρη μας…

Οι εκρήξεις του ηφαιστείου Κούμπρε Βιέχα στο νησί της Λα Πάλμα στην Ισπανία (η πρώτη έκρηξη ηφαιστείου στα Κανάρια Νησιά εδώ και 50 χρόνια) συνεχίζονται. Χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, την ώρα που η λάβα εξαφανίζει τα πάντα στο πέρασμά της.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, την Τρίτη… ξύπνησε ξανά και η Αίτνα στη Σικελία (μετά τον Φεβρουάριο) «ξερνώντας» λάβα και τέφρα στον ιταλικό ουρανό.  Η ηφαιστειακή δραστηριότητα ξεκίνησε περίπου νωρίς το πρωί με την απελευθέρωση τέφρας και μετά από 40 λεπτά ανανεώθηκε η δραστηριότητα στον νοτιοανατολικό κρατήρα, τον πιο ενεργό από τις τελευταίες εκρήξεις της Αίτνας.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου, οι εκπομπές διοξειδίου του θείου (SO2) από την έκρηξη της Αίτνας, έφτασαν στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This