Το «Τουρκικό Σπίτι» ευλόγησε ο Ελπιδοφόρος, ποζάροντας με Ερντογάν, Τσαβούσογλου και Τατάρ!

Ο απανταχού ορθόδοξος Ελληνισμός «Βράζει» με τα καμώματα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής

Must Read

Τη στιγμή που η Τουρκία κλιμακώνει για μία ακόμη φορά την προκλητική της συμπεριφορά εις βάρος της Ελλάδας αλλά και της Κύπρου, απειλεί ακόμα και με πόλεμο και ετοιμάζει μπαράζ νέων προκλήσεων στο Αιγαίο, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος επέλεξε να τιμήσει τη χώρα αυτή και τον πρόεδρό της Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την παρουσία του στα εγκαίνια-φιέστα του «Τουρκικού Σπιτιού» στη Νέα Υόρκη.

Η στάση του κ. Ελπιδοφόρου προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στους πιστούς στην Κύπρο, αλλά και σε ομογενείς, καθώς στην ίδια εκδήλωση παρέστη και ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ. Η κυπριακή ιστοσελίδα sigmalive.com αναφέρει ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής «ευλόγησε τον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας», ενώ, σύμφωνα με το hellasjournal.com, «η ομογένεια κοχλάζει με τον απαράδεκτο Ελπιδοφόρο, που φωτογραφήθηκε με τον Τατάρ» και σημειώνει ότι ο Αρχιεπίσκοπος «απέρριψε όλες τις εκκλήσεις της ελληνικής κυβέρνησης για να μην πάει στα εγκαίνια του τουρκικού κέντρου».

Στο διαδίκτυο υπάρχει φωτογραφία που δόθηκε από την τουρκική προεδρία, όπου ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος είναι στο ίδιο πλάνο με τον Τατάρ και άλλους επισήμους κατά το κόψιμο της κορδέλας στο Μανχάταν. Ο κ. Ελπιδοφόρος σε ανάρτησή του στο Twitter επιχειρεί να δικαιολογηθεί, επισημαίνοντας ότι «πάντα επιμένω στη σημαντικότητα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στην επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και στη στήριξη των δικαιωμάτων των θρησκευτικών μειονοτήτων στην Τουρκία».

Aναζητά απεγνωσμένα συμμάχους

Έντονα αντέδρασε και η αρμενική οργάνωση ANCA, η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως «με το κατεστημένο της Ουάσινγκτον να του έχει γυρίσει πλάτη (τα γεράκια, τα περιστέρια και όλοι ενδιάμεσα), και ενώ αναζητά απεγνωσμένα συμμάχους, ο Ερντογάν στρατολογεί διπλωμάτες από το Αζερμπαϊτζάν, εκπροσώπους της παράνομης τουρκικής κατοχικής δύναμης στην Κύπρο και την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία για αυτή τη σκηνοθετημένη φωτογραφία στη Νέα Υόρκη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας δήλωσε χθες από τη Νέα Υόρκη ότι η Τουρκία, που κόπτεται για την κατασκευή ενός επιβλητικού κτιρίου, συνεχίζει ακάθεκτη να παραβιάζει κατάφωρα τον Χάρτη του ΟΗΕ, εκτοξεύοντας απειλή πολέμου εναντίον της Ελλάδας – δήλωση που θα μπορούσε να πει κανείς ότι αποτελεί και αιχμή κατά του κ. Ελπιδοφόρου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This