Καταρρέει η κυβέρνηση Ντμπέιμπα στη Λιβύη

Υπερψηφίστηκε πρόταση μομφής

Must Read

Τρεις μήνες πριν από τις διπλές εκλογές που θα σηματοδοτήσουν μια νέα εποχή για τη Λιβύη, το Κοινοβούλιο της χώρας υπερψήφισε χθες πρόταση μομφής κατά της μεταβατικής κυβέρνησης του πρωθυπουργού Αμπντελχαμίντ Ντμπέιμπα, του ανθρώπου που θα οδηγούσε τη χώρα στην εκλογική αναμέτρηση.

Η πρόταση μομφής ψηφίστηκε από 89 βουλευτές, από τους 113 που ήταν παρόντες, δύο εβδομάδες μετά την επικύρωση ενός αμφιλεγόμενου εκλογικού νόμου που αύξησε τις εντάσεις ανάμεσα στα αντίπαλα στρατόπεδα. Η ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια συνεδρίασης που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών.

Το Ανώτατο Κρατικό Συμβούλιο της Λιβύης, ένα όργανο που εκτελεί χρέη Γερουσίας και έχει την έδρα του στην Τρίπολη, αντέδρασε γρήγορα, δηλώνοντας ότι «απορρίπτει τη διαδικασία» και θεωρεί «άκυρη» την πρόταση μομφής, για την οποία αναφέρει πως «παραβιάζει τη Συνταγματική Διακήρυξη και την πολιτική συμφωνία» του 2015.

Την ώρα, πάντως, που η Λιβύη παραμένει καζάνι που βράζει, στα σκαριά βρίσκεται και η διεθνής σύνοδος για τη χώρα. Η σύνοδος, που έχει προγραμματιστεί για τις 12 Νοεμβρίου, έπειτα από πρωτοβουλία του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, φαίνεται τώρα πως διακυβεύεται, μια και η διεξαγωγή των εκλογών τίθεται όλο και περισσότερο εν αμφιβόλω. Η κυβέρνηση της Γαλλίας ζητεί να τηρηθεί το εκλογικό χρονοδιάγραμμα και την «αποχώρηση των ξένων δυνάμεων και των μισθοφόρων», όπως τόνισε ο Γάλλος υπ. Εξωτερικών Ζαν-Ιβ λε Ντριάν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This