«Ξεσηκωμός» στην Apple για τον κοινό φορτιστή της ΕΕ!

Ο Αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός υποστηρίζει πως η απόφαση για κοινό φορτιστή «πνίγει τον ανταγωνισμό» και «θα βλάψει τους καταναλωτές στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο»

Must Read

Μόνο έκπληξη δεν προκαλεί το γεγονός ότι η Apple ήταν η πρώτη που αντέδρασε στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για έναν κοινό φορτιστή USB-C για όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές.

Ο Αμερικανικός κολοσσός της τεχνολογίας εξέφρασε την έντονη αντίθεσή του στην απόφαση της Επιτροπής να προωθήσει νομοθεσία για την επιβολή ενός, μόνο, κοινού φορτιστή για όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές, θεωρώντας πως κάτι τέτοιο πλήττει πρωτίστως την Apple, η οποία διαθέτει το δικό της ξεχωριστό καλώδιο τύπου Lightning αντί για USB, για τη φόρτιση των iPhone και των άλλων προϊόντων της.

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η εταιρεία, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters και τη «Guardian», δήλωσε «ανήσυχη ότι ο αυστηρός κανονισμός που επιβάλλει ένα μόνο τύπο φορτιστή πνίγει τον ανταγωνισμό παρά τον ενθαρρύνει, πράγμα που με τη σειρά του θα βλάψει τους καταναλωτές στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο». Επιπλέον η Apple εξέφρασε αντίρρηση και για την 24μηνη μεταβατική περίοδο που δίνεται στις εταιρείες, προκειμένου να συμμορφωθούν με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, όταν αυτή τεθεί σε εφαρμογή.

Ό,τι κάνει η Κομισιόν είναι υπέρ των καταναλωτών

Από την πλευρά του, ο Ευρωπαίος επίτροπος Τιερί Μπρετόν τόνισε ότι ήρθε η ώρα να εξαφανιστεί το θέαμα των πολλαπλών καλωδίων φόρτισης. «Η δουλειά μου είναι να σκοτώνω αυτά τα “φίδια” όποτε μπορώ», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ μίλησε μάλλον απαξιωτικά για τις αντιδράσεις της Apple: «Τις ξέρω αυτές τις εταιρείες εδώ και χρόνια. Κάθε φορά που παρουσιάζουμε μια πρόταση, αρχίζουν τα “ωχ, θα είναι ενάντια στην καινοτομία”. Λοιπόν, όχι, δεν θα είναι ενάντια στην καινοτομία, δεν θα είναι ενάντια σε κανέναν. Όπως κάθε τι που κάνει η Κομισιόν, θα είναι υπέρ των καταναλωτών».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This