Όλαφ Σολτς: Θέλει συνασπισμό «φανάρι» με τον ίδιο επικεφαλής

«Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών θα ήθελε να ηγηθώ της επόμενης κυβέρνησης», λέει ο επικεφαλής του SPD

Must Read

«Οι Φιλελεύθεροι ( FDP) και οι Πράσινοι (Die Gruenen) εκπροσωπούν όπως και το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD), την ιδέα της προόδου, η οποία καθίσταται έτσι η σωστή βάση για την επόμενη κυβέρνηση. Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών θέλει να ηγηθώ της επόμενης κυβέρνησης», τόνισε στο RTL ο Όλαφ Σολτς, ο οποίος τάχθηκε υπέρ ενός συνασπισμού «φανάρι».

«Οι πολίτες έστειλαν ένα σαφές μήνυμα.Το κρίσιμο θέμα είναι τώρα να σχηματίσουμε επίσης μια κυβέρνηση αναλόγως των αποτελεσμάτων που προέκυψαν από τις ομοσπονδιακές εκλογές. Η σαφής ετυμηγορία των ψηφοφόρων ισχύει και για τους (εν δυνάμει) εταίρους του συνασπισμού με το SPD. Άλλωστε, υπάρχουν μόνο τρία κόμματα με σημαντική αύξηση ψήφων: το SPD, οι Πράσινοι και το FDP», δήλωσε ο Σολτς.

«Είμαι αρκετά αισιόδοξος ότι τελικά θα υπάρξει “συνασπισμός φανάρι” (SPD, FDP, Πράσινοι): στην κλίμακα από το ένα έως το δέκα, η πιθανότητα ενός τέτοιου συνασπισμού η πιθανότητα είναι εννέα», πρόσθεσε.

Ο Σολτς ανέφερε ως σημεία σύγκλισης των τριών κομμάτων τον «τεχνολογικό εκσυγχρονισμό, λύσεις για την κλιματική αλλαγή» και την «κοινωνική φιλελευθεροποίηση. «Από αυτή την άποψη, πιστεύω ότι εκεί βρίσκεται η βάση για αυτό που τώρα, στις αρχές της δεκαετίας του 2020, είναι απαραίτητο».

«Οι πολίτες εξέφρασαν δια της ψήφου τους τι αναμένουν. Ένα κόμμα το οποίο είχε μια τεράστια απώλεια ψήφων δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τους. Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών θα ήθελε να ηγηθώ της επόμενης κυβέρνησης. Οι Χριστιανοδημοκράτες και οι Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) πρέπει να περάσουν στην αντιπολίτευση. Αυτό αποφάσισαν οι πολίτες», απάντησε ο Σολτς στο ερώτημα εάν υπάρχει το ενδεχόμενο της επανάληψης ενός μεγάλου συνασπισμού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συναγερμός στον Ασπρόπυργο: Νεκρός 40χρονος μετά από καυγά

Φέρει βαριές κακώσεις σε όλο του το σώμα

More Articles Like This