Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2022

Τούρκος αρθρογράφος: Οι ΗΠΑ από την Αλεξανδρούπολη στοχοποιούν την Τουρκία!

Μας προειδοποιούν κιόλας οι Τούρκοι: «Μην εμπιστεύεστε τις ΗΠΑ, ειδικά τον Μπάιντεν!»

Συντάκτης: Newsroom

Δημοσίευση:

Η εφημερίδα-φερέφωνο του Ταγίπ Ερντογάν μέσω άρθρου της αναφέρεται στη συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ και την αυξανόμενη παρουσία των Αμερικανών στην Αλεξανδρούπολη, κάνοντας λόγο για… στοχοποίηση της Τουρκίας, αλλά και… «ξεδιάντροπες ελληνικές προκλητικές δηλώσεις»!

Η Yeni Safak μέσω του Μπουλέντ Οράκογλου (με αστυνομικό και στρατιωτικό παρελθόν…) αναρωτιέται μάλιστα: «Γιατί οι ΗΠΑ συγκεντρώνουν άρματα μάχης στην Ελλάδα υπό το πρόσχημα των πολεμικών ασκήσεων; Είναι η Τουρκία ο στόχος;»

Ο Τούρκος αρθρογράφος δεν παραλείπει να… προειδοποιήσει την Ελλάδα: «Ειδικά τις τελευταίες ημέρες, συχνά γίνονται από την Ελλάδα ξεδιάντροπες δηλώσεις με στόχο την πρόκληση της Τουρκίας με την υποστήριξη των ΗΠΑ.  Μια συμβουλή προς τους Έλληνες: Μην εμπιστεύεστε τις ΗΠΑ, ειδικά τον Μπάιντεν! Σας έχω προειδοποιήσει!».

Αναλυτικά το άρθρο στη Yeni Safak:

Η στρατιωτική βάση που έφτιαξαν οι ΗΠΑ στην ελληνική πόλη της Αλεξανδρούπολης μετατράπηκε σε ένα γιγαντιαίο οπλοστάσιο καθώς προσπαθεί να εδραιώσει την παρουσία της στα Βαλκάνια και το Αιγαίο και να πολιορκήσει την Τουρκία και τη Συρία. Το Πεντάγωνο έχει αναπτύξει τουλάχιστον 400 άρματα μάχης και πάνω από 1.000 τεθωρακισμένα οχήματα στην πόλη, ούτε 60 χιλιόμετρα μακριά από την Τουρκία. Ενώ ένα μέρος των οχημάτων που επιβιβάστηκαν σε δύο φορτηγά πλοία εστάλη στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία για ασκήσεις του ΝΑΤΟ, μερικά παρέμειναν στην Αλεξανδρούπολη. Επιπλέον, το Πεντάγωνο που τοποθετεί 30 μαχητικά αεροσκάφη στην Αλεξανδρούπολη δείχνει ότι είτε κάνει επίδειξη δύναμης στην Τουρκία, είτε ότι η ίδια η Τουρκία στοχοποιείται. Δηλώνοντας ότι η Αλεξανδρούπολη χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στη μεταφορά τεθωρακισμένων οχημάτων, ένας Αμερικανός διοικητής είπε: «Αυτό είναι ένα σημείο καμπής»!

Στο πλαίσιο της στρατηγικής των ΗΠΑ για τον έλεγχο του Αιγαίου Πελάγους και της Ανατολικής Μεσογείου, το σχέδιό τους να μετατρέψουν την Ελλάδα σε στρατιωτική βάση που εξαρτάται από αυτές συνεχίζεται σε πλήρη εξέλιξη. Επιθυμώντας μια μόνιμη και εναλλασσόμενη στρατιωτική παρουσία στην Ελλάδα, οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να αυξήσουν τον αριθμό των στρατιωτικών τους βάσεων στη χώρα μέσω διμερών αμυντικών συμφωνιών. Σε έκθεση που εκπόνησαν τα ελληνικά υπουργεία Άμυνας και Εξωτερικών για στρατιωτικές βάσεις, αναφέρεται ότι 22 περιοχές έχουν προταθεί στην Αμερική. Θεωρήθηκε ότι το νησί της Σκύρου θα αποτελούσε μια βέβαιη επιλογή για τις ΗΠΑ λόγω της στρατηγικής του θέσης. Ενώ οι αμερικανικές δυνάμεις χρησιμοποιούν αυτήν τη στιγμή τη βάση της Σούδας και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης στην Κρήτη, η αεροπορική βάση στη Λάρισα και το Στεφανοβίκιο φιλοξενεί επίσης αμερικανικά αεροσκάφη.

Θα στέλνουν πληροφορίες στα κεντρικά

Δημοφιλείς Ειδήσεις  Ο Πούτιν υπέγραψε τον νόμο που απαγορεύει την «προπαγάνδα ΛΟΑΤΚΙ»

Μετά από αναγνωριστικές δραστηριότητες που πραγματοποίησαν οι αμερικανικές αρχές στην Αλεξανδρούπολη, αποφάσισαν να ιδρύσουν ένα κέντρο επιτήρησης ραντάρ νέας γενιάς ικανό να σαρώσει την περιοχή του Έβρου και τα στενά, καθώς και τα νησιά του βορείου Αιγαίου. Οι ΗΠΑ θα τροφοδοτήσουν τις εικόνες και τις πληροφορίες που λαμβάνουν από το σύστημα που σκοπεύουν να τοποθετήσουν στην Αλεξανδρούπολη, τη Σαμοθράκη και την κορυφή της Μαρώνειας που βρίσκεται στην επαρχία Ροδόπης, στην έδρα που σκοπεύει να εγκαταστήσει στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης μέσω δορυφόρου και επίγειου συνδέσμου. Το κέντρο επιτήρησης ραντάρ που θα δημιουργηθεί θα είναι μη επανδρωμένο και πλήρως εξοπλισμένο. Ταυτόχρονα, θα παρακολουθείται η δραστηριότητα στα Στενά. Η ανάλυση όλων των εικόνων και δεδομένων που μεταφέρονται από αυτά τα κέντρα θα αναλύονται και θα αξιολογούνται στο κέντρο που θα δημιουργηθεί στην Αλεξανδρούπολη και θα μεταφέρεται στην Αθήνα και τις αρμόδιες αρχές, αντίστοιχα.

Περιπολία με το Heron

Η Ελλάδα άρχισε να προστατεύει τα θαλάσσια σύνορά της χρησιμοποιώντας το μη επανδρωμένο αεροσκάφος HERON για πρώτη φορά. Την περασμένη εβδομάδα, το μη επανδρωμένο αεροσκάφος IAI Heron, ξεκινώντας από το Στρατιωτικό Αεροδρόμιο Τυμπακίου της Κρήτης, πραγματοποίησε 14ωρη πτήση ελέγχου σε όλα τα θαλάσσια σύνορά του κατά μήκος των 12 ελληνικών νησιών, του Βορείου Αιγαίου και μέχρι την περιοχή του Έβρου.

Μια –λεγόμενη- στρατιωτική άσκηση στα σύνορα της Τουρκίας. Η Τουρκία είναι ο σαφής στόχος

Δεν είναι ενδιαφέρον ότι οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Ελλάδας και Αμερικής στην Αλεξανδρούπολη και την Ξάνθη συνέπεσαν με την 200ή επέτειο της ελληνικής εξέγερσης (σ.σ. ακόμα και οι λέξεις που χρησιμοποιεί η τουρκική προπαγάνδα είναι μελετημένες…) κατά τη διάρκεια της βασιλείας της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας;

Δημοφιλείς Ειδήσεις  Όλαφ Σολτς: Άοσμο, άνευρο και φοβικό «ρομπότ»!

Δώστε προσοχή στις προκλήσεις Ελλάδας και ΗΠΑ

Οι υπάρχουσες εντάσεις μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας στις περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου θα μπορούσαν να λάβουν μια πιο προκλητική μορφή καθώς η Αθήνα και η Ουάσινγκτον ετοιμάζονται να κάνουν νέα βήματα. Φαίνεται ότι οι γραμμές έντασης μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο γίνονται πιο έντονες. Ας δώσουμε προσοχή σε αυτές τις γραμμές. Πρέπει να αναγνωρίσουμε τις στρατιωτικές κινήσεις και τις προσπάθειες της Ελλάδας να προσδιορίσει την τουρκική μειονότητα στη Θράκη ως μουσουλμανική, αφαιρώντας την από την τουρκική της ταυτότητα ως σοβαρό τέχνασμα.

Διανύουμε μια περίοδο κατά την οποία τα Υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας της Τουρκίας, καθώς και η Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών της χώρας, πρέπει να ερμηνεύσουν σχολαστικά κάθε κίνηση που γίνεται στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο. Γιατί, Αθήνα και Ουάσινγκτον προετοιμάζουν το έδαφος για ένα επικίνδυνο παιχνίδι στην Ευρασία και στον άξονα Βορρά-Νότου. Ειδικά τις τελευταίες ημέρες, συχνά γίνονται από την Ελλάδα ξεδιάντροπες δηλώσεις με στόχο την πρόκληση της Τουρκίας με την υποστήριξη των ΗΠΑ.

Μια συμβουλή προς τους Έλληνες: Μην εμπιστεύεστε τις ΗΠΑ, ειδικά τον ΜΠΑΪΝΤΕΝ! Ούτε θα τον παρατηρήσετε να αποκοιμιέται.

Σας έχω προειδοποιήσει!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απίστευτο περιστατικό: Έμεινε για 5 ώρες μέσα σε σάκο πτώματος!

Για πέντε ολόκληρες ώρες έμεινε κλεισμένος σε σάκο πτώματος ένας 62χρονος στη Βραζιλία, αφού...

Κλωτσοπατινάδα στο τουρκικό κοινοβούλιο – Ένας βουλευτής στην εντατική!

Άναψαν τα αίματα στο κοινοβούλιο της Τουρκίας κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον...

Πέταξαν πάλι αυγά στον βασιλιά Κάρολο – Συνελήφθη ένας άνδρας

Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα επιτέθηκαν στον βασιλιά Κάρολο με... αυγά!Σύμφωνα με...

Γρονθοκόπησαν τον Aλβανό ηγέτη της αντιπολίτευσης Σαλί Μπερίσα

Ο Σαλί Μπερίσα γρονθοκοπήθηκε στο πρόσωπο από έναν περαστικό άνδρα καθώς ο αντιπολιτευόμενος Αλβανός...

Πολεμική κραυγή Τσαβούσογλου: «Αν δεν θέλετε ειρήνη, θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται. Μια νύχτα ξαφνικά»

Παραλήρημα και νέα αμφισβήτηση των νησιών του Αιγαίου: «Είτε η Ελλάδα υποχωρεί και τηρεί αυτές τις συμφωνίες, είτε κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο»

Πέθανε η ηθοποιός Κίρστι Άλεϊ

Η Κίρστι Άλεϊ, η Αμερικανίδα ηθοποιός που βραβεύτηκε δύο φορές με Έμμυ και έγινε...

Εξέλιξη-βόμβα: Λίβυοι δικηγόροι προσέφυγαν κατά της παράνομης συμφωνίας Τουρκίας-Λιβύης!

«Η εξέλιξη αυτή μπορεί να λύσει αυτόματα τα χέρια της Ελλάδας»

Ο δικτάτορας Αλίεφ του Αζερμπαϊτζάν, «λάδωνε» αμερικανούς στρατηγούς!

Ένα πρωτοφανές σκάνδαλο συγκλονίζει τις τελευταίες ώρες τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς τεκμηριώνεται πως ο...

Ποιες εισαγωγές προϊόντων απαγορεύει η ΕΕ και πώς σχετίζονται με τα δάση

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέληξαν σε συμφωνία τη...

Όλαφ Σολτς: Άοσμο, άνευρο και φοβικό «ρομπότ»!

Στους Γερμανούς δεν αρέσουν οι εκπλήξεις. Γι’ αυτό, μετά τα 16 χρόνια της Μέρκελ...

Τούρκοι «έλιωσαν» μάνα με το παιδί της «για πλάκα»: Οργή στο Χαλέπι

Ένα τουρκικό στρατιωτικό όχημα συνέθλιψε μια μάνα και το παιδί της εχθές Δευτέρα, σκοτώνοντάς...

«Όχι» στο Ευρωκοινοβούλιο από τον Μπουρλά! Δεν καταθέτει για το deal των δισεκατομμυρίων με...

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, αρνήθηκε για άλλη μια φορά να καταθέσει...

Ο στρεπτόκοκκος «θερίζει» παιδιά στη Βρετανία – Επιβεβαιώθηκε και όγδοος θάνατος

Αυξάνεται η ανησυχία στη Βρετανία, καθώς ένα ακόμη παιδί έχασε σήμερα τη ζωή του...

Συγκλονίζεται η Γερμανία από τη δολοφονία 14χρονης μαθήτριας από μετανάστη

Μετανάστης από την Ερυθραία επιτέθηκε με μαχαίρι σε δύο κορίτσια 14 ετών που βρίσκονταν...

Ο Πούτιν υπέγραψε τον νόμο που απαγορεύει την «προπαγάνδα ΛΟΑΤΚΙ»

Πριν λίγες μέρες η Κρατική Δούμα (κάτω βουλή) ενέκρινε νομοσχέδιο που διευρύνει την απαγόρευση...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Βόμβα» από Αμερικανό επιστήμονα: Ο νέος κορωνοϊός κατασκευάστηκε και διέρρευσε από τη Γουχάν με ευθύνη των ΗΠΑ!

Μια γενετικά τροποποιημένη ασθένεια που κατασκευάστηκε με αμερικανικά κεφάλαια...

Σέρρες: Παιδί γνωστού γιατρού ο 11χρονος που σκοτώθηκε μετά από έκρηξη στο λεβητοστάσιο – Τι οδήγησε στην τραγωδία

Συντετριμμένος ο πατέρας του παιδιού - «Διαφωνούσα με το έργο» λέει ο διευθυντής του σχολείου

Στο γηροκομείο η Ρένα Κουμιώτη – Δεν ξέρει ότι πέθανε ο γιος της

Στο Γηροκομείο Αθηνών, σε διπλανά δωμάτια με τη μεγάλη...

Οι Σέρρες αποχαιρετούν τον 11χρονο Βασίλη – Τον έψαχνε η αδελφή του στην αυλή μετά την έκρηξη

Πραγματογνώμονες στο σχολείο για τα αίτια της έκρηξης – Εξιτήριο για τον 10χρονο τραυματία, πετυχημένη εγχείριση για τον 6χρονο

«Χειροβομβίδα» από τον καθηγητή Βιοχημείας Κωνσταντίνο Πουλά: «Ο ιός ήταν προσπάθεια πειραματική και συνεργάζονταν και Έλληνες»

Υποστήριξε ακόμα ότι δεν μπορεί να χτιστεί τείχος ανοσίας και πως οι μαζικοί εμβολιασμοί προκαλούν μεταλλάξεις

NEWSROOM