Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 2 νεκροί από μεγάλη έκρηξη σε τζαμί στην Kαμπούλ 

Η βόμβα είχε τοποθετηθεί κοντά στην είσοδο του τζαμιού Έιντ Γκαχ, όπου τελούνταν μνημόσυνο

Must Read

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε έκρηξη που σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής έξω από τζαμί στην Καμπούλ, πρωτεύουσα του Αφγανιστάν.

Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, σύμφωνα με το δίκτυο Aljazeera, κάνει λόγο για τουλάχιστον πολίτες δύο νεκρούς και αρκετούς τραυματίες, τονίζοντας πως κανένας μαχητής της οργάνωσης δεν είναι μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης. Επιπλέον πληροφορίες, εξάλλου, αναφέρουν πως μια βόμβα είχε τοποθετηθεί στην είσοδο του τζαμιού Έιντ Γκαχ, όπου και τελούνταν μνημόσυνο για το θάνατο της μητέρας του εκπροσώπου των Ταλιμπάν Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίντ.

Νοσοκομείο στην Καμπούλ που χρηματοδοτείται από την Ιταλία, ανέφερε πως έχει λάβει τουλάχιστον τέσσερις τραυματίες από την έκρηξη. «Άκουσα τον ήχο μιας έκρηξης κοντά στο τζαμί και ακολούθησαν πυροβολισμοί», δήλωσε ιδιοκτήτης καταστήματος στην περιοχή, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων AFP, ενώ πρόσθεσε ότι οι Ταλιμπάν έκλεισαν το δρόμο λίγο πριν την έκρηξη.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τη νέα αυτή βομβιστική επίθεση, ωστόσο οι επιθέσεις στο Αφγανιστάν κατά των Ταλιμπάν από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έχουν αυξηθεί από τότε που οι πρώτοι ανέβηκαν στην εξουσία στα μέσα Αυγούστου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This