Πρίγκιπας Άντριου: Η βρετανική αστυνομία κλείνει το φάκελο των καταγγελιών για σεξουαλικά εγκλήματα

Τρίτη και... τυχερή για τον Πρίγκιπα η επανεξέταση του φακέλου των καταγγελιών

Must Read

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα προβεί σε περαιτέρω ενέργειες μετά τη διερεύνηση των αποδεικτικών στοιχείων που σχετίζονται με καταγγελίες για εγκλήματα σεξουαλικής φύσεως εναντίον του γιου της βασίλισσας Ελισάβετ, πρίγκιπα Άντριου.

Η επικεφαλής της αστυνομίας του Λονδίνου, Κρεσίντα Ντικ, δήλωσε τον Αύγουστο ότι οι ντετέκτιβ θα εξέταζαν τους ισχυρισμούς για τρίτη φορά αν και δεν θα ξεκινούσαν έρευνα, αφού η Βιρτζίνια Τζούφρι κατέθεσε μήνυση στις ΗΠΑ κατηγορώντας τον πρίγκιπα για σεξουαλική επίθεση, την οποία αυτός πάντα αρνιόταν. Η Κρεσίντα Ντικ είχε πει τότε ότι «κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου».

«Ως διαδικασία, οι αξιωματικοί της MPS (Μητροπολιτική Αστυνομική Υπηρεσία) εξέτασαν ένα έγγραφο που κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2021 στο πλαίσιο πολιτικής αγωγής των ΗΠΑ», ανέφερε η αστυνομία σε σημερινή ανακοίνωση. «Αυτή η εξέταση ολοκληρώθηκε και δεν κάνουμε καμία περαιτέρω ενέργεια».

Στην αστική της αγωγή, η 38χρονη Τζούφρι, κατηγόρησε τον Άντριου ότι την ανάγκασε να κάνει σεξ όταν ήταν ανήλικη στο σπίτι της μακροχρόνιας συνεργάτιδας του Τζέφρι Επστάιν, Τζισλέιν Μάξουελ στο Λονδίνο. Η Τζούφρι είπε επίσης ότι ο 61χρονος Πρίγκιπας την κακοποίησε στην έπαυλη του Επστάιν στο Μανχάταν και στο ιδιωτικό νησί του στις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ.

Ο Βρετανός γαλαζοαίματος, ένατος στη σειρά για τον θρόνο, αρνιόταν πάντα τους ισχυρισμούς ή ότι είχε οποιαδήποτε σχέση με την Τζούφρι. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τα βασιλικά του καθήκοντα λόγω της φιλίας του με τον Επστάιν, ο οποίος αυτοκτόνησε σε φυλακή του Μανχάταν το 2019 ενώ κρατούνταν με κατηγορίες για σωματεμπορία.

«Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η αστυνομία του Λονδίνου επιβεβαίωσε ότι, έχοντας εξετάσει τους ισχυρισμούς σεξουαλικής επίθεσης εναντίον του δούκα για τρίτη φορά, δεν προβαίνει σε καμία περαιτέρω ενέργεια», δήλωσε πηγή κοντά στον πρίγκιπα.

«Παρά την πίεση από τα μέσα ενημέρωσης και τους ισχυρισμούς για νέα στοιχεία, η Met κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι ισχυρισμοί δεν επαρκούν για να δικαιολογήσουν περαιτέρω έρευνα. Ο δούκας πάντα υποστήριζε δυναμικά την αθωότητά του και συνεχίζει να το κάνει», είπε ακόμα η πηγή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This