Αντάρτικο στο Τέξας: Παράνομος ο υποχρεωτικός εμβολιασμός!

Must Read

Ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ υπέγραψε διαταγή που απαγορεύει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε όλη την επικράτεια της πολιτείας, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών επιχειρήσεων, ξεκαθαρίζοντας ότι ενώ είναι υπέρ των εμβολιασμών, δεν πρέπει ποτέ να επιβάλλονται σε ανθρώπους παρά τη θέλησή τους.

Το εκτελεστικό διάταγμα του Abbott, κοινοποιήθηκε εχθές ημέρα Δευτέρα από τον ίδιο και αναφέρει ότι «καμία οντότητα στο Τέξας δεν μπορεί να υποχρεώσει τον εμβολιασμό Covid-19 για οποιοδήποτε άτομο … που αντιτίθεται σε αυτόν τον εμβολιασμό» για οποιονδήποτε λόγο -είτε πρόκειται για θρησκευτικές αντιρρήσεις, ιατρικές ανησυχίες ή άλλους λόγους «Προσωπικής συνείδησης»- ενώ θα επιβάλλεται πρόστιμο έως και $ 1.000 για τους παραβάτες. Αυτούς δηλαδή, κυρίως εταιρείες, που υποχρεώνουν τον κόσμο να εμβολιαστεί. Το ίδιο το σχέδιο ορίζει επίσης ποινή φυλάκισης εώς 180 ημέρες για όσους δεν συμμορφωθούν.

“Το εμβόλιο Covid-19 είναι ασφαλές, αποτελεσματικό και η καλύτερη άμυνά μας ενάντια στον ιό”, ανέφερε ο Abbott σε δήλωσή του, αλλά πρόσθεσε ότι “πρέπει να παραμείνει εθελοντικό και ποτέ αναγκαστικό”.

Ο κυβερνήτης Abbott παρότρυνε επίσης τους νομοθέτες να καταρτίσουν ένα νομοσχέδιο παρόμοιο με το δικό του εκτελεστικό διάταγμα, “νομοθετώντας ότι καμία οντότητα στο Τέξας δεν μπορεί να υποχρεώσει τη λήψη ενός εμβολίου Covid-19”.

Τον Ιούνιο, ο Abbott υπέγραψε επίσης διάταγμα που απειλούσε να ανακαλέσει τις άδειες λειτουργίας από επιχειρήσεις που απαιτούν εμβολιασμό από πελάτες, ακυρώνοντας  ουσιαστικά αυτό που ο κυβερνήτης αποκάλεσε «διαβατήρια εμβολίων», ενώ υποστήριξε ότι «το Τέξας είναι ανοιχτό 100% και θέλουμε να βεβαιωθούμε έχεις την ελευθερία να πας όπου θέλεις χωρίς όρια ».

Οι κινήσεις του Abbott ενάντια στην υποχρεωτικότητα του εμβολίου αντικατοπτρίζουν παρόμοιες προσπάθειες του κυβερνήτη της Φλόριντα Ron DeSantis, μεταξύ των πιο φανατικών πολέμιων της υποχρεωτικότητας του εμβολίου. Τον περασμένο μήνα, ο DeSantis απείλησε πρόστιμα έως και $ 5.000 για κάθε κρατική υπηρεσία που απαιτεί τον εμβολιασμό ως προϋπόθεση για την απασχόληση, επιμένοντας ότι στη Φλόριντα, τα εμβόλια θα παραμείνουν «διαθέσιμα για όλους, αλλά υποχρεωτικά για κανέναν».

Εκτός από την απαγόρευση των «διαβατηρίων» εμβολιασμού, τόσο για τις κρατικές όσο και για τις ιδιωτικές υπηρεσίες, ο κυβερνήτης απαγόρευσε επίσης τις εντολές μάσκας σε μια σειρά από ρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένων των δημόσιων σχολείων, ξεκινώντας μια έντονη νομική αντιπαράθεση με όσους υποστηρίζουν τις απαγορεύσεις και τα σκληρά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This