Στο Κάιρο ο Μενέντεζ: «Η Αίγυπτος ακρογωνιαίος λίθος στη Μέση Ανατολή και τον αραβικό κόσμο»

Must Read

Στο Κάιρο βρέθηκε ο Αμερικανός Γερουσιαστής και Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο οποίος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

Ο Μενέντεζ τόνισε ότι οι ΗΠΑ δίνουν μεγάλη σημασία στις σχέσεις τους με την Αίγυπτο, εκτιμώντας το εξαιρετικό επίπεδο στο οποίο έχει φτάσει η κοινή τους συνεργασία και σημείωσε ότι η Αίγυπτος «θεωρείται ακρογωνιαίος λίθος για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή και τον αραβικό κόσμο και αποτελεί βασικό εταίρο των ΗΠΑ στην περιοχή».

Εξέφρασε ακόμα τη βαθύτατη εκτίμησή του για τον ρόλο της Αιγύπτου, υπό την ηγεσία του προέδρου Σίσι, στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και της εξτρεμιστικής ιδεολογίας και «στη θεμελίωση ευγενών εννοιών και αξιών της ελευθερίας των πεποιθήσεων, της ανεκτικότητας και της κουλτούρας αποδοχής του άλλου, επιπλέον του προσπάθειες για την επίτευξη ολοκληρωμένης και βιώσιμης ανάπτυξης για τους πολίτες της».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της αιγυπτιακής προεδρίας, η συνάντηση «εξέτασε τις τρέχουσες εξελίξεις και τις κρίσεις στην περιοχή. Υπήρξε ευθυγράμμιση των απόψεων όσον αφορά την ανάγκη ενίσχυσης των προσπαθειών για την επίτευξη πολιτικών λύσεων σε αυτές τις κρίσεις. Αυτές οι λύσεις διασφαλίζουν τη διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας των κρατών, των εθνικών θεσμών και των πόρων των λαών τους, ενώ τονίζουν επίσης τον ζωτικό ρόλο της Αιγύπτου σε αυτό το θέμα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This