Ρωσία: Μια εβδομάδα αργία σε όλη τη χώρα, για να αναχαιτιστεί η πανδημία

Κατά τη διάρκεια της υποχρεωτικής αργίας δεν θα υπάρξει καμία επίπτωση στους μισθούς, διαβεβαίωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν

Must Read

Νέα δραστικά μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού ετοιμάζονται να πάρουν στη Ρωσία, ένεκα του νέου ρεκόρ ημερήσιων θανάτων και της νέας έξαρσης κρουσμάτων στη χώρα, θεσπίζοντας τις δικές τους «κορωνοαργίες»!

Βλέποντας τις ρωσικές αρχές να ανακοινώνουν σήμερα 1.036 θανάτoυς εξαιτίας της Covid-19 και αύξηση του αριθμού των νέων κρουσμάτων σε 36.339, ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ενέκρινε την πρόταση που έκανε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τατιάνα Γκόλικοβα, περί επιβολής πολυήμερης αργίας από τις 30 Οκτωβρίου έως την 7η Νοέμβριου, με στόχο να αναχαιτισθεί το κύμα της πανδημίας που πλήττει την χώρα. Μάλιστα, κάλεσε τις περιοχές στις οποίες παρατηρείται έξαρση της πανδημίας να ξεκινήσουν την αργία ήδη από το Σάββατο 23 Οκτωβρίου.

«Αυτή τη στιγμή είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ανακόψουμε την κορύφωση του νέου κύματος της πανδημίας», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος κατά την διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης, προσθέτοντας ότι υποστηρίζει την πρόταση για την επιβολή των ημερών αργίας σε ολόκληρη τη χώρα την περίοδο από τις 30 Οκτωβρίου έως την 7η Νοεμβρίου, χωρίς καμία επίπτωση στους μισθούς. «Ο μισθός πρέπει να διατηρηθεί», είπε ο Πούτιν και συμφώνησε στο να δοθεί σε συγκεκριμένες περιοχές το δικαίωμα να επιβάλουν πρόσθετες ημέρες αργίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας (πότε με το καλό στα μέρη μας;).

Νέο lockdown στη Μόσχα

Σε νέο lockdown, πάντως, ετοιμάζεται να μπει η Μόσχα από τις 28 Οκτωβρίου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα αυξανόμενα κρούσματα Covid-19, σύμφωνα με δήλωση του δημάρχου Σεργκέι Σομπιάνιν, στη διάρκεια του οποίου όλα τα καταστήματα, τα μπαρ και τα εστιατόρια θα παραμένουν κλειστά, με εξαίρεση εκείνα που πουλούν βασικά αγαθά, όπως τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία.

Επιπλέον, όσοι κάτοικοι της ρωσικής πρωτεύουσας είναι άνω των 60 ετών και ανεμβολίαστοι, καλούνται να παραμείνουν στα σπίτια τους για τέσσερις ολόκληρους μήνες(!) και, πιο συγκεκριμένα, από τις 25 Οκτωβρίου ως τις 25 Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η αποχή από το κακό

Για εμάς τους Ελληνες, που ανήκουμε στο πλήρωμα της ορθόδοξης χριστιανικής Εκκλησίας, η περίοδος που άρχισε χθες είναι εκείνη...

More Articles Like This