Αμερικανική επίθεση με drone στη Συρία: Σκοτώθηκε ανώτατο στέλεχος της Αλ Κάιντα

Η ανακοίνωση της CENTCOM

Must Read

Όπως ανακοίνωσε ο Ταγματάρχης του Στρατού των ΗΠΑ και εκπρόσωπος της Κεντρικής Διοίκησης (CENTCOM) Τζον Ρίγκσμπι, σε αεροπορική επιδρομή στη βορειοδυτική Συρία, σκοτώθηκε ο ανώτερος ηγέτης της Αλ Κάιντα Αμπντούλ Χαμίντ αλ-Ματάρ.

«Δεν έχουμε ενδείξεις για απώλειες αμάχων ως αποτέλεσμα του χτυπήματος, το οποίο διεξήχθη με αεροσκάφος MQ-9», είπε ο Ρίγκσμπι και πρόσθεσε: «Η Αλ Κάιντα συνεχίζει να αποτελεί απειλή για την Αμερική και τους συμμάχους μας».

Έκανε αναφορά στη Συρία και τη δράση της τρομοκρατικής οργάνωσης: «Η Αλ Κάιντα χρησιμοποιεί τη Συρία ως ασφαλές καταφύγιο για την ανοικοδόμηση, τον συντονισμό με εξωτερικές θυγατρικές και τον σχεδιασμό εξωτερικών επιχειρήσεων. Η Αλ Κάιντα χρησιμοποιεί επίσης τη Συρία ως βάση για απειλές που φθάνουν στη Συρία, το Ιράκ και όχι μόνο. Η απομάκρυνση αυτού του ανώτερου ηγέτη της Αλ Κάιντα θα διαταράξει την ικανότητα της τρομοκρατικής οργάνωσης να σχεδιάζει περαιτέρω και να πραγματοποιεί παγκόσμιες επιθέσεις που απειλούν τους πολίτες των ΗΠΑ, τους εταίρους μας και τους αθώους πολίτες».

Ενώ έκλεισε με μια προειδοποίηση: «Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στοχεύουν μέλη της Αλ Κάιντα και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων που σκοπεύουν να βλάψουν τις ΗΠΑ».

Η επιδρομή έρχεται δύο ημέρες μετά από επίθεση εναντίον αμερικανικού στρατιωτικού φυλακίου στη νότια Συρία.

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This