Τουρκικό drone χρησιμοποίησαν οι Ουκρανοί! Να σταματήσει κάθε στήριξη του Κιέβου τώρα!

Δεν μπορεί η Ελλάδα να συνεχίσει να υποστηρίζει με τεράστιο κόστος μία χώρα η οποία πλέον εντάχθηκε στην σφαίρα της τουρκικής επιρροής

Must Read

Ο στρατός της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε με επιτυχία πύραυλο από τουρκικό drone Bayraktar στο αυτονομημένο Donbass για πρώτη φορά, δημοσιεύοντας μάλιστα ένα βίντεο που φέρεται να δείχνει ένα πυροβόλο των αυτονομιστών να καταστρέφεται.

Η Ουκρανία αγόρασε τα πρώτα τουρκικά μη επανδρωμένα Bayraktar TB2 το 2019 και φέρεται να έχει αγοράσει περισσότερα από τότε. Το drone χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά σε μια ενεργή ζώνη σύγκρουσης, όταν πραγματοποίησε αναγνωριστική πτήση πάνω από το Donbass χωρίς όμως τότε να εκτοξεύσει κανέναν πύραυλο. Εάν επιβεβαιωθεί, η επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος της 26ης Οκτωβρίου θα είναι ένα νέο ορόσημο για τον ουκρανικό στρατό. Αποδεικνύοντας ότι η Ουκρανία γίνεται προτεκτοράτο της Τουρκίας, γεγονός που θα πρέπει να κάνει την χώρα μας να αλλάξει πλήρως την στάση της και κυρίως την άνευ όρων υποστήριξη που παρέχει στο Κίεβο.

Δείτε το βίντεο από την εκτόξευση του πυραύλου:

Σύμφωνα με το γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, το drone εκτόξευσε τον πύραυλο κοντά στο χωριό Granitnoye, κοντά στην πόλη της Μαριούπολης, ως απάντηση στον βομβαρδισμό που φέρεται να σκότωσε έναν Ουκρανό στρατιώτη.

Η σύγκρουση στο Ντονμπάς ξεκίνησε μετά τα γεγονότα του Μαϊντάν του 2014, όταν μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση ανατράπηκε από βίαιες διαδηλώσεις στους δρόμους. Αυτό οδήγησε τελικά στις δύο αυτοαποκαλούμενες δημοκρατίες του Ντόνετσκ (DNR) και του Λουχάνσκ (LNR) να ανακηρύξουν την ανεξαρτησία τους, μια κίνηση που δεν αναγνωρίστηκε ούτε από τη Ρωσία, την Ουκρανία ή κανένα κράτος του ΟΗΕ. Σύμφωνα με το Κίεβο, οι περιοχές βρίσκονται υπό την καθοδήγηση του Κρεμλίνου. Η Μόσχα όμως αρνείται κατηγορηματικά αυτή την κατηγορία.

Επτά χρόνια αργότερα, ο πόλεμος είναι ακόμη σε εξέλιξη, με τους αυτονομιστές από το DNR και το LNR να επιθυμούν να είναι ανεξάρτητα κράτη εκτός του ελέγχου του Κιέβου. Εάν το χτύπημα με το τουρκικό μη επανδρωμένο επιβεβαιωθεί, τότε θα έχουμε παραβίαση της εκεχειρίας του Μινσκ που αποφασίστηκε το 2014, λύνοντας τα χέρια του Πούτιν να ενισχύσει στρατιωτικά τους ρωσόφωνους αυτονομιστές της ανατολικής Ουκρανίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This