Πέθανε ο θρυλικός φωτογράφος των supermodels Πέτερ Λίντμπεργκ (video)

Must Read

Σε ηλικία 74 ετών έφυγε από τη ζωή ο Γερμανός φωτογράφος Πέτερ Λίντμπεργκ, ο οποίος έμεινε στην ιστορία, χάρη σε ορισμένες από τις πιο εμβληματικές εικόνες της βιομηχανίας της μόδας.

Η είδηση ανακοινώθηκε μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Instagram: «Με μεγάλη θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο του Πέτερ Λίντμπεργκ στις 3 Σεπτεμβρίου 2019, σε ηλικία 74 ετών. Αφήνει πίσω του τη σύζυγό του Πέτρα, την πρώτη σύζυγό του Άστριντ, τους τέσσερις γιους του Μπέντζαμιν, Τζέρεμι, Σάιμον, Τζόζεφ και επτά εγγόνια. Αφήνει ένα μεγάλο κενό».

Ο Λίντμπεργκ είχε μακρόχρονη συνεργασία με τη βρετανική Vogue και πρόσφατα φωτογράφισε 15 γυναίκες, οι οποίες γράφουν τη δική τους ιστορία στους χώρους της πολιτικής, του αθλητισμού και των τεχνών, για το ειδικό αφιέρωμα «Forces for Change» του τεύχος Σεπτεμβρίου 2019, το οποίο, μάλιστα, επιμελήθηκε η δούκισσα του Σάσσεξ, Μέγκαν Μαρκλ!

Θεωρείται, όχι άδικα, ένας από τους κατεξοχήν φωτογράφους στους οποίους οφείλεται η άνοδος των supermodels, καθώς στη δεκαετία του 1990, απαθανάτισε με το φακό του ανερχόμενα ονόματα του χώρου, όπως η Ναόμι Κάμπελ, η Λίντα Εβανγκελίστα και η Κέιτ Μος, βοηθώντας τες να αποκτήσουν star status.

Γεννημένος το 1944 στην Πολωνία, ο Λίντμπεργκ συνεργάστηκε με πολλούς σχεδιαστές μόδας και διεθνή περιοδικά καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του. Τη δεκαετία του 1960 σπούδασε στην Ακαδημία Καλών Τεχνών του Βερολίνου, ενώ υπήρξε το «δεξί χέρι» του Γερμανού φωτογράφου Hans Lux για δύο χρόνια, προτού ανοίξει το δικό του στούντιο το 1973.

Το 1978 μετακόμισε στο Παρίσι για να συνεχίσει την καριέρα του, ενώ στην πορεία ασχολήθηκε και με τη σκηνοθεσία. Η ταινία του «Inner Voices» κέρδισε το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο το 2000.

«Ο Πέτερ Λίντμπεργκ ήταν ταυτόχρονα φωτογράφος, οραματιστής και αγαπητός φίλος», δήλωσε ο αρχισυντάκτης του Vogue UK μόλις ενημερώθηκε για την είδηση του θανάτου του φωτογράφου. «Η ικανότητά του να βλέπει πραγματική ομορφιά στους ανθρώπους και στον κόσμο ήταν ασταμάτητη και θα ζήσει μέσα από τις εικόνες που δημιούργησε. Θα λείψει σε όλους όσοι τον γνώριζαν, δούλεψαν μαζί του ή αγαπούσαν τις φωτογραφίες του».

Φόρο τιμής στον θρυλικό φωτογράφο και το «λαμπρό και σπάνιο δώρο του να αφηγείται», απέτισε και η αρχισυντάκτρια του Harper’s Bazaar, Justine Picardie: «Ο Πέτερ Λίντμπεργκ ήταν ένας πραγματικά σπουδαίος φωτογράφος, η δημιουργική αισθητική του οποίου διαμόρφωσε ολόκληρη τη βιομηχανία της μόδας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This