Νταηλίκια κατά δημοσιογράφων από την ασφάλεια του Μπολσονάρου (video)

«Είναι απαράδεκτο. Θα υποβάλουμε καταγγελία», είπε ανταποκρίτρια Ευρώπης βραζιλιάνικης ημερήσιας εφημερίδας.

Must Read

Οι σωματοφύλακες του Ζαΐρ Μπολσονάρου φέρεται να επιτέθηκαν σε δημοσιογράφους που κάλυπταν τις κινήσεις του Βραζιλιάνου Προέδρου, καθώς αυτός περπατούσε στους δρόμους της Ρώμης μιλώντας με τους υποστηρικτές του.

Οι δημοσιογράφοι είπαν ότι θα υποβάλουν καταγγελία στην αστυνομία. Τα βίντεο του περιστατικού δείχνουν τους σωματοφύλακες να τσακώνονται με τους δημοσιογράφους, να τους σπρώχνουν έξω από το δρόμο, ενώ ο Μπολσονάρου έβγαζε σέλφι και μιλούσε με τους υποστηρικτές του.

Ένα από τα βίντεο που τράβηξε ο δημοσιογράφος του UOL, Τζαμίλ Τσαντ, έδειχνε χαοτικές σκηνές του προσωπικού ασφαλείας να τον σπρώχνει καθώς οι υποστηρικτές του προέδρου εξύβριζαν τους δημοσιογράφους.

Ένας αξιωματικός ασφαλείας έστριψε το χέρι του και άρπαξε το τηλέφωνό του με το οποίο είχε καταγράψει τις επιθέσεις, είπε ο Τσαντ στο πρακτορείο ειδήσεων EFE και πρόσθεσε πως με τον ξεσηκωμό άλλων δημοσιογράφων, ο αξιωματικός πέταξε το τηλέφωνο στο έδαφος, το οποίο και βρήκε ο Τσαντ.

Ο δημοσιογράφος Λεονάρντο Μοντέιρο του TV Globo γρονθοκοπήθηκε στο στομάχι και σπρώχθηκε από έναν από τους σωματοφύλακες, αφού ρώτησε τον Μπολσονάρου γιατί δεν παρευρέθηκε σε καμία εκδήλωση της G20 την Κυριακή, ανέφερε η εφημερίδα O Globo.

«Η Globo καταδικάζει κατηγορηματικά την επίθεση εναντίον του ανταποκριτή της Λεονάρντο Μοντέιρο και άλλων συναδέλφων της στη Ρώμη και απαιτεί πλήρη εκτίμηση των ευθυνών», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η TV Globo.

Η Άνα Εστέλα ντε Σόουζα, ανταποκρίτρια Ευρώπης της βραζιλιάνικης ημερήσιας εφημερίδας Folha de S.Paulo είπε ότι «σπρώχθηκε και δέχθηκε βίαιη μεταχείριση από τους αστυνομικούς. Είναι απαράδεκτο. Θα υποβάλουμε καταγγελία», είπε στο πρακτορείο ειδήσεων AFP.

«Στα 20 χρόνια που καλύπτω ταξίδια προέδρων και εκδηλώσεις αυτού του τύπου, δεν μου έχει συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This